Irodalom a kertben

2022.06.29. 11:00

„Kedves öcsém, folytasd!”

Fecske Csaba vendégeskedésével folytatódik az Irodalom a kertben című programsorozat.

ÉM

Fotó: Ádám János

Szép és tartalmas kora estét ígér az Irodalom a kertben című programsorozat – most csütörtökön, délután 5 órától Fecske Csaba író, költő, publicista lesz a vendég a Mú­zsák Kertjében, Miskolcon, a Deák tér 3.-ban. A műsorvezető a sorozat ötletgazdája, Kégl Ildikó író, újságíró. közreműködik dr. Ködöböcz Gábor irodalomtörténész, lapszerkesztő, Balázs István és Herman Adél előadóművész, Vihula Mihajlo zenész-zeneszerző. 

Fecske Csaba ismert és népszerű alkotója a hazai irodalmi életnek. Legutóbb a költészet napja alkalmából adott interjút lapunknak. Hajdu Mariann kérdéseire felidézte a pályakezdése idejét: 14 éves korában érezte először, hogy költő – ekkor jelent meg a Szabad Föld irodalmi mellékletében írása. Kockás füzetéből kitépett lapokra írt verseit elküldte Weöres Sándornak is, azt tudakolva: tehetségesnek tartja-e. „Kedves öcsém, így kezdődött a levele. Azt írta nagyjából, hogy jók a rímek, jó a ritmusa a verseknek, és hogy folytassam” – emlékezett Fecske Csaba a nagy költő válaszára.

(A borítóképen: Fecske Csaba | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában