Erasmus-projekt

2022.06.06. 16:00

Isztambulban jártak a mezőkövesdi diákok és tanárok

Törökország legnépesebb városának látnivalóit is megcsodálták a mezőkövesdi diákok és tanárok.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A közelmúltban újabb meseszép programon vettek részt a Miskolci Szakképzési Centrum Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Technikum diákjai és tanárai. A hat tanuló és a két pedagógus a Minden más, de minden egyforma elnevezésű Erasmus-projekt keretében néhány napot Törökországban töltöttek, így egy csapásra két kontinensen, Európában és Ázsiában is megfordultak. 

Néptánc volt a téma 

– Ez a pályázat a nemzetek kultúrájára összpontosít – mondta hazaérkezésük után Rigó Attiláné, az intézmény igazgatóhelyettese, majd így folytatta: – A produkciókba bevont diákok a hasonlóságokat és különbségeket vizsgálták a Földközi-tenger partján található, Ciprus szigetétől mintegy százötven kilométerre fekvő Silifke városában, ahol elsősorban a néptánc adta a találkozó témáját. Hat nemzet küldötteivel randevúztunk, és mivel túránk során a csodás Isztambulban – amely a mintegy tizenötmilliós lakosságával a Föld egyik legnépesebb metropolisza – is eltöltöttünk egy napot, igazán tartalmas, élményekben és főleg látnivalókban gazdag út áll mögöttünk.

Jó tudni

A mezőkövesdi középiskolában néhány osztály diákjai sajátíthatják el a néptánc alapjait. Foglalkozásaikat a testnevelési órák keretében tartják.

(A borítóképen: A mezőkövesdi diákok és tanárok Isztambulban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában