Zene

2022.06.18. 18:00

Idén is kitárja kapuit a Muzsikáló Udvar

Nyári miskolci zenei kínálat júniustól augusztusig, Mozarttól a dzsesszig a Nyilas Misi Házban.

ÉM

Forrás: MW

Idén is megrendezi a Muzsikáló Udvar három koncertből álló nyári zenei sorozatát a Nyilas Misi Ház udvarán a Filharmónia Magyarország. A kínálatban a hangsúly a klasszikus Mozart mellett a dzsessz műfajára kerül. 

A sorozatban elsőként Magyarország egyik vezető, legfiatalosabb szimfonikus együttese, az Óbudai Danubia Zenekar lép fel Hámori Máté vezetésével június 22-én. A legfontosabb hazai koncerttermeken kívül Európa jelentős fesztiváljain is fellépő zenekar Kolonits Klára operaénekes közreműködésével Mozart-programot hoz el Miskolcra, de meglepetésként egy Poulenc-szimfónia is bekerült a műsorba.

Népszerű dzsesszslágerek újraértelmezett változataival július 27-én lép színpadra a Budapest Jazz Orchestra Combo. A korabeli swingzenét, illetve a dzsessz szinte minden válfaját világszínvonalon művelő együttes műsorában Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, Tony Bennett, Phil Woods, Freddie Hubbard, Cannonball Adderley legnépszerűbb dalainak átiratai szerepelnek, amelyeket kitűnő énekes szólistákkal – Urbán Orsolyával és Gájer Bálinttal – adnak elő. Tolmácsolásukban olyan filmzenék klasszikus slágerei csendülnek fel a dzsessz műfajában, amelyek mindenki számára ismertek. 

A Muzsikáló Udvar augusztus 23-án a Gaál Zsófia Live Session koncertjével zárul. Az együttes névadó, fiatal énekesnőjének hangi adottságai sokszínűen megmutatkoznak a pop, az afroamerikai soul, illetve a dzsessz stílusokban. Kisugárzását olyan előadók is felfedezték már, mint a Kossuth-díjas Kovács Ákos, Sasvári Sándor, illetve a Lyra-díjas Nyári Károly. A koncerten neves zenészek lesznek az énekesnő kísérői: Bágyi Balázs dzsesszdobos, a Magyar Jazz Szövetség elnöke, valamint a népszerű pécsi zeneszerző-hangszerelő páros, Balásy Szabolcs és Horváth Krisztián, akik ezúttal zongorán és basszusgitáron működnek közre. 

A Muzsikáló Udvar hangversenyeit eső esetén a Zenepalotában, illetve a belvárosi református templomban rendezik meg. A fellépőkről és a koncertekről részletes információt a Filharmónia Magyarország honlapja közöl.

(A borítóképen: Gájer Bálint)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában