Jegyzet

2022.06.16. 07:00

Hegyre fel!

Szaniszló Bálint

Fotó: Edited By Alex

Tekerjük körbe a Balatont! Ez a felszólítás manapság már elég gyakran elhangzik a kerékpározás szerelmeseinek körében. A magyar tenger körbebiciklizése már nem olyan nagyságú kihívás, amely egy magára valamit adó amatőr kerékpáros bakancslistáján hosszú ideig szerepelne kipipálatlanul. Megjegyzendő, hogy a Balaton körbefutása is komoly rajongótáborral rendelkezik. Persze ahhoz nagyobb és másféle felkészültségre van szükség. 

A történéseket látva minden esély megvan arra, hogy belátható időn belül konkurenciája, alternatívája vagy inkább párja is lesz a balatoni bringakörnek, mégpedig itt, a mi vidékünkön: a Tokaj-Hegyalját és a zempléni térséget megkerülő, 200 kilométeresre tervezett kerékpáros körpanoráma. Itt nem a víz által keltett hullámokban gyönyörködhetnek a kerekesek, hanem a „hegyek sörényében”, a hullámzó szőlőültetvényekben. Nagyobb edzettségre is szükség lesz mifelénk, ahol a lejtőket, emelkedők követik. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában