Irodalmi rendezvény

2022.06.29. 17:00

Három regény volt a tanácskozás apropója

„Meg is látszott rajta, hogy amerikás” címmel rendeztek irodalmi szimpóziumot.

ÉM

Szendrő adott otthont a „Meg is látszott rajta, hogy amerikás” elnevezésű irodalmi tanácskozásnak a napokban. Az esemény előadói – Hadobás Sándor múzeumigazgató, Szilágyi Zsófia egyetemi tanár (szegedi egyetem), Mészáros Márton egyetemi adjunktus (Károli Gáspár Református Egyetem) és Pataki Viktor egyetemi adjunktus (Károli Gáspár Református Egyetem) – arra tettek kísérletet, hogy bemutassák Oravecz Imre Kossuth-díjas író „amerikás”-regényfolyamát az érdeklődőknek. Oravecz három regényen keresztül kíséri végig egy, a 19. század közepén Amerikába kivándorolt, majd a 20. század közepén Magyarországra visszatelepült parasztcsalád történetét. 

Az irodalmi tanácskozás apropóját az idén 10 éve átadott szendrői Amerikás Ház és Hadobás Sándor Bódva-völgyi amerikások életét bemutató előadása adta. A rendezvényt Szaniszló János polgármester és Korpa Tamás költő nyitotta meg – tájékoztatott a város önkormányzata. 

(A borítóképen: Szilágyi Zsófia előadása | Fotó: PH)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában