Osztálytalálkozó

2022.06.08. 12:00

Az internet segítette elő az öregdiákok találkozását

Az 1953–54-ben született öregdiákok tartottak osztálytalálkozót sok év után Arnóton.

NHK

Az internetet böngészve rátalált az önkormányzat által létrehozott „Arnót a múltban” csoportra, ahol régi iskolai osztályképeket nézegetett, így jött az ötlet, hogy megcsinálja az 1968-ban végzett osztály fotójának digitális változatát, és feltöltötte a csoportba – tudatta Somo­gyiné Lukács Gizella. Hozzátette: ez egy összevont osztály volt, sajópálfalai gyerekek, akik ötödik osztálytól Arnótra jártak iskolába. A kép megjelenésével egy időben, gyors tempóban el is indult a szervezés, az arnóti osztálytársak, Simon István és Üveges László aktív közreműködésével, akik az iskolaigazgató Tőzsér László segítségével megkapták a korabeli dokumentumok másolatát. Az arnóti polgármester Üveges István és az alpolgármester Horváth Attila szintén támogatta az ügyet, és helyet biztosított a Művelődési Házban a találkozónak. 

Boldog iskolás évek 

Május 21-én délután egy szépen megterített asztalnál – mely az arnóti szervezőknek köszönhető – jött össze a 19 öregdiák, volt osztályfőnökükkel, Molnár Béláné Rózsika nénivel, akit mindannyian örömmel köszöntöttek – mesélte Somogyiné Lukács Gizella. Hozzátette: természetesen egymást is, hiszen volt olyan osztálytárs, akit 54 éve nem láttak. Örömteli, megható és vidám órákat töltöttek együtt, emlékeztek a régi, szép időkre. Mindenki mesélt magáról, a családjáról vidám és szomorú életeseményeket. Emlékeztek kedves tanáraikra, akik már nem vehettek részt ezen a találkozón, eltávozott osztálytársaikra, akik már nem lehettek közöttük, és felidézték az együtt töltött iskolás éveket. Csodálatos volt a nap, valamennyien így érezték a találkozó után, melynek sikeréhez sokan járultak hozzá.

A találkozó résztvevői

Monori Józsefné (Balogh Veronika), Béres Ernőné (Borbély Ilona), Czifra János, Dvorcsák András, Éliás Lukács, Rácz Imréné (Jakab Klára), Mazug Lászlóné (Karacs Mária), Tóth Lászlóné (Katona Margit), Kiss László, Kovács Balázs, Farkasné Kovács Ibolya, Berács Istvánné (Kovács Mária), Somogyiné Lukács Gizella, Lukács László, Orosz Emil, Salamon Mária, Simon István, Derecskei Károlyné (Tóth Mária), Üveges László, Molnár Béláné osztályfőnök. 

(A borítóképen: Az osztálytalálkozó résztvevői | Fotó: Olvasónktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában