Utazás

2022.06.15. 18:00

Az Egyesült Arab Emírségekben jártak a DVTK harcosai

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

A közelmúltban a világ egyik legfelkapottabb turisztikai centrumába utaztak a diósgyőriek: Bordás Alex és edzője, Jászka Krisztián a muaythai-világbajnokságon szerepelt. A sportoló az U23 korcsoport -71 kilós küzdelmében szállt ringbe, és bronz­érmet szerzett. 

Alkoholt nem árulnak 

– Sikeres és felejthetetlen utunk volt – közölte a DVTK-Vita Gym Muaythai Klub trénere, aki a szövetségi kapitány helyetteseként segítette a versenyzőket az IFMA világszervezet vb-jén. – Mindent egy helyen tartottak: karnyújtásnyi közelségben volt egymástól a szálloda és a csarnok, így gyakorlatilag ki sem kellett tennünk a lábunkat a negyvenfokos hőségbe. Azt természetesen érzékeltük, hogy a Föld nem éppen szegénynek mondható helyén kalandoztunk: a gazdagságnak számos jelét tapasztaltuk. Jómagam egy nagy, ajándéktárgyakat árusító üzletben jártam, plüss­állatot vettem a lányomnak, és az ottani árakból arra következtettem, hogy az itthonitól valamivel drágábbak az árak. A manapság divatos benzinkérdésről nem szereztem személyes tapasztalatot, kúton ugyanis nem jártam, de mondták, hogy egy gallon, ez megközelítőleg 3,8 liter, 3,5 euróba kerül, literben és forintban számolva és kerekítve 400 körül járnak. Abu-Dzabi – Dubajt követve – az Emírségek második legnépesebb, jóval több mint egymilliós városa, ennek megfelelően nagy a hömpölygés, rengeteg a vizitelő. A muzulmán vallású országban nem fogyasztanak alkoholt, és a szupermarketekben sem árulnak alkoholos italokat, amelyeket csak a hotelekben lehet kapni, de meglehetősen borsos áron. Az ottani emberek vízipipáznak, az arab világban rendkívül népszerű ez a dohányzási forma. A világbajnokság résztvevői szédületes választékkal szembesültek az étteremben: az összes kontinens jellegzetességeit is kínálták, a húsok között azonban csak csirke, hal és marha volt, a sertés arrafelé ismeretlen. Szóval a sportnak köszönhetően egzotikus helyre jutottunk el, felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.

(A borítóképen: Jászka Krisztián és Bordás Alex a Ferihegyi repülőtéren)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában