Nulláról emelkedve háromszázig jutott

2022.06.22. 19:00

A miskolci harcos örökre szóló élményeket szerzett a messzi távolban

Az Egyesült Arab Emírségekben tartották a muaythai-világbajnokságot, amelyen ringbe szállt a miskolci Bordás Alex is.

Kolodzey Tamás

Bordás Alex Abu-Dzabi legmagasabb toronyépületének tetején. Fotó: Olvasónktól

A DVTK tagja az U23-as mezőny -71 kilós súlycsoportjában a bronz­érmet szerezte meg.

Forróság és pulóver

„Úgynevezett buborékban voltunk, a verseny végéig szinte nem mehettünk sehová – újságolta az Észak-Magyarországnak a tizenkilenc éves kiválóság, majd így folytatta: – Szóval repülőtér, hotel, sportcsarnok, és ugyanez vissza. Miután legördült a függöny, egy napunk volt arra, hogy szétnézzünk a városállamban. Megfordultunk az ottani legmagasabb toronyépületben, amely a tenger szintjétől háromszáz méterre »nőtt«, és már a felhőket súrolta. Csodálatos panoráma tárult elénk, sőt nekem a lélegzetem is elállt, amikor lenéztem. Elmentünk fürödni, a tenger vize harminckét fokos meleg volt. Napközben a negyven Celsiust is meghaladta a hőmérő higanyszála, a teraszon a telefonom például túlmelegedés miatt adta meg magát. Amikor kivittem az erkélyre a napozóágyat, két perc után már nem tudtam ráfeküdni.

A negyvenet jóval meghaladó forróságban értettem meg, hogy bevásárláskor miért hagyják a parkolóban járó motorral az autóikat a tulajdonosok. A válasz egyszerű: ellenkező esetben elolvadnának a járgányaik.

A szállodai szobánkban viszont reszkettünk, a klíma ugyanis jégvermet csinált, így annak érdekében, hogy ne fázzunk meg, elkelt a hosszú ujjú ing és a pulóver is.”

A borítóképen: Bordás Alex Abu-Dzabi legmagasabb toronyépületének tetején. Fotó: olvasónktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában