Programok

2022.05.30. 15:00

Zsongás volt Lillafüreden a hétvégén (fotókkal, videóval)

Családi fesztiválként jegyezték a Zsongó Lillafüred két napon át tartó programsorozatát a hétvégén.

ÉM

Forrás: Ádám János

Gyermeknap lévén szinte felsorolhatatlan számban várták a színes programok, bohóc- és bábszínházi produkciók, zenés és interaktív műsorok, a miskolci tűzoltóknak köszönhetően pedig habparti a lillafüredi kisvasút állomása mögötti területre kilátogató családokat. A kutya és az ember kapcsolatára, együttműködésére mintát adó bemutatót tartott a Lehoczki László vezette Spider Mentőcsoport, de hasonlóan nagy érdeklődés kísérte a megyei rendőr-főkapitányság kommandósainak látványos gyakorlatait is, amelyek a közönség „akcióhőseivé” emelték a munkájuk okán egyébként a nyilvánosság elől elzárkózó bűnüldözőket. 

A fesztivál azonban nem csak a gyerekekről és a gyerekeknek szólt. Az idén 23. alkalommal megszervezett rendezvény szombat esti programkínálatában szerepelt mások mellett az Apostol együttes nagykoncertje is. A Lillafüredi Kalandparkban legalább félezren énekelték kórusban az olyan örökzöld slágereket, mint a „Nincs szerencsém”, a „Nehéz a boldogságtól búcsút venni”, az „Eladó, kiadó a szívem”, a „Nem tudok élni nélküled”, és még sorolhatnánk. 

Meződi József, a zenekar frontembere az örökzöldek mellett ráadásul újabb szerzeményekkel is megörvendeztette a nagyérdeműt.

A Zsongó Lillafüred programról Hubay György, a fesztivál alapító-elnöke nem gondolta volna, hogy ilyen szép kort megél, és a gyorsan múló idő sem kezdte ki. Érdeklődőből sosem volt hiány, mondta, de soha nem számolták, hány családot, időst és fiatalt láttak vendégül. Személy szerint 1500-2000 főre becsüli az eseményeken évről évre megforduló vendégsereget, amelynek számos lehetőséget kínáltak a szabadidő tartalmas, a környezetnek köszönhetően pedig az egészséges életmódra sarkalló eltöltésére. „Olyan volt, hogy elmaradt, olyan is, hogy átalakult, de a zsongás tovább él és virágzik” – fogalmazott. 

Idén az időjárás a kegyeibe fogadta a rendezvényt, amelyen a sport kitüntetett helyet kap, hiszen a nélkül nincs Zsongó Lillafüred. A kalandparkban most is lehetett focizni, futni, akadályokat leküzdeni, és sokan érkeztek kerékpárral a rendezvényre. A kisvasút szerelvényei pedig a nemrégiben megújult állomásra futottak be, menetrend szerint szállítva a kirándulókat.

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában