Jótékonyság

2022.05.18. 15:50

Motorosok a Szirmay-kastély udvarában

A Miskolc Motoros Börze rendezvény több annál, mint amit a neve alapján gondolnánk.

NHK

A hétvégén egy olyan motoros börzének adott otthont Szirmabesenyő, ahol sem az egyes motorok márkája és értéke, sem pedig a különböző motorosközösségekhez való tartozás nem volt szempont – számolt be Mamuzsich László, az esemény szervezője. Semmilyen többletelvárást vagy megfelelést nem támasztottak magukkal szemben a szervezéssel kapcsolatosan, csupán hűek maradtak azokhoz az értékekhez és filozófiához, amit motorosként vallanak, és ahogy élik a mindennapjaikat – tudatta a szervező. 

A rendezvényre látogatók megcsodálhattak utánfutón érkezett és rozsdába borult Simson Star- és Jawa Mustang-maradványokat, még kerekeken álló Babettát, valamint olyan motorcsodákat is, amik érkezése láttán egy pillanatra valósággal megtorpant az esemény lüktetése, amit a Szirmay-kastély udvarán remek koncertet adó Eseti Esti Műszak biztosított. 

Sorra érkeztek a tetőtől talpig bőrbe öltözött szigorú külsejű motorosok, akik a bukósisakból és a kabátból „kiugorva”, egymást megölelve, nagy mosollyal ünnepelték a találkozást. 

Segítség a beteg kisfiúnak 

Több volt ez, mint egy motor- és alkatrészvásár, amit az eseményen részt vevők azonnal megtapasztalhattak. A rendezvényen a Sok Kis Kéz Egyesület közreműködésével a motorosok egy újabb lépéssel hozták közelebb a sajókeresztúri ritka anyagcsere-betegségben szenvedő kisfiú, Nagy Boldizsár gyógyulását.

(A borítóképen: Sorra érkeztek a tetőtől talpig bőrbe öltözött szigorú külsejű motorosok | Fotó: Lengyel Roland)
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában