Koncert

2022.05.04. 16:00

„Mindenkinek jó lesz!” – Közelről címmel Vörös István zenekaros koncertjét láthatják Miskolcon

Felcsendülnek Vörös István több évtizedes pályájának legismertebb dalai.

ÉM

Forrás: MW

Május 6-án „Mindenkinek jó lesz!” – Közelről címmel Vörös István zenekaros koncertjét láthatják az érdeklődők Miskolcon az Ady Endre Művelődési Házban. A Dalok a Prognózistól napjainkig című koncerten felcsendülnek az énekes több évtizedes pályájának legismertebb dalai, valamint a Mindenkinek jó lesz! albumról néhány dal. 

15 éves korától 

Vörös István énekes, gitáros, dalszerző 15 éves korában kezdett zenélni különböző amatőr zenekarokban. (Vörös és fekete, Káosz, Kotló-gátló, Jam, Record). Ebben az időszakban, több – azóta szintén önálló karriert befutott – sztárral játszott együtt, például Leslie Mándokival, Vikidál Gyulával, Majsai Gáborral. 1975-ben a legendás gitárkirály, Radics Béla helyére került, a Nevada zenekarba – írja önéletrajzában. Később az akkor legnépszerűbb magyar zenekar, az Omega Időrabló című lemezének turnéján – mint ­session­zenész – mutatkozott be, majd az Olympia együttes gitáros-szerzője lett. Katonaideje alatt szervezte első saját zenekarát, a Hadi-rock formációt, ahol már kizárólag saját dalait énekelte, gitározta. 1981-ben leszerelt, és megalakította a Prognózis együttest. Megnyerték a Rock Reflektor című tehetségkutató versenyt, majd meghívást kaptak az első jelentős magyar rockfesztiválra, Dorogra, ahol több tízezer ember előtt arattak sikert. Megjelent az első sikert hozó Hajsza közben/Nyári éjszakák című kislemezük, majd első nagylemezük, az Előjelek, később a Tele van a város szerelemmel, mely az igazi népszerűséget jelentette a zenekarnak. Kis kitérő után Vörös István és a Prognózis néven, új társak kíséretével jelent meg a hazai koncertdobogókon. 

1999 elejétől Vörös István szólópályára lépett. 2000 novemberében jelent meg a rajongók által már nagyon várt Magányos utazó című lemeze. Külföldi turné, majd két újabb lemez után A legjobb Vörös István-dalok című koncertjével hosszú éveken át szerepelt a különböző koncerthelyszíneken.

(A borítóképen: Vörös István pénteken lép fel az Adyban)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában