Rendezvény

2022.05.22. 09:50

Mezőkeresztesi Művészeti Fesztivál: Sokévtizedes hagyományőrzés (videóval) (frissítve)

Harmadik alkalommal rendezték meg a Mezőkeresztesi Művészeti Fesztivált, ahol a városban működő összes művészeti csoport képviseltette magát.

Nagy-Hankó Krisztina

Forrás: Ádám János

Frissítés

A 20 tagú vegyeskart erdélyi barátaik is megtisztelték részvételükkel, illetve köszöntötték a jeles alkalom kapcsán. Az ötlet, ami annak idején az idősek klubjának vezetőjétől, Burai Istvánnétól elindult, ma már település szintűvé nőtte ki magát, sőt a jövőben szeretnék, ha a párját ritkító esemény megyeivé válna, vagy azon túlmutatna – fogalmazott a polgármester.

Minden művészet egy helyen

Nagyon sok ügyes kezű ember él Mezőkeresztesen, aki profi vagy amatőr szinten foglalkozik valamelyik művészeti ággal. Innen jött az ötlet 2018-ban, hogy szervezzenek egy fesztivált, ahol ezek a tehetséges lakosok be tudnak mutatkozni, kiegészülve a hangszeres, énekes, illetve táncos csoportokkal – mondta Burai Istvánné Zsóka, nyugdíjas pedagógus. Hozzátette: az önkormányzat rögtön partner volt a megvalósításban és támogatta a rendezvényt, amely sajnos a világjárvány miatt az előző két évben elmaradt, de idén újra meg tudták szervezni.

---

A szombati, egész napos program leglátványosabb eleme az a felvonulás volt, amelyen kicsik és nagyok, a település összes táncosa egymást követve mutatkozott be a főutcán - mondta Majoros János polgármester. De a rendezvény része volt kiállítás is helyi művészek különböző egyedi alkotásaiból, illetve egy gálaműsor, amelyen a hangszeres és énekes csoportok léptek színpadra a jubiláló, 20 éves Mezőkeresztesi Kamarakórus tiszteletére.

A rendezvény fővédnöke volt Tállai András miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában