Koncert

2022.05.31. 15:00

Jótékonysági est a jó szomszédság jegyében

A HoldEső zenekar, Vihula Mihajlo gitárművész és a Fazekas kórus ad jótékonysági koncertet szerdán a Művészetek Házában.

ÉM

Forrás: Olvasónktól

Fotó: CZAPAR JANOS

A magyar népdalokat modern hangszereléssel, egyedi stílusban ötvöző koncert bevételét a művészek a háborúból menekülő anyák és gyermekek támogatására ajánlják fel. 

„Régi Holdviola-dalok is elhangoznak majd, illetve a HoldEső új dalait is hallhatja a közönség, amelyet Vihula Mihajlo klasszikus gitárjátéka foglal egységbe” – nyilatkozta Gál Lajos, a HoldEső zenekar tagja, akinek nagyapja egyébként Kárpátalján született, mindössze pár kilométerre attól a helytől, ahol Vihula Mihajlo édesapja világra jött. 

– Ennek a koncertnek is ez a mottója: „az igazi szomszéd” – hangsúlyozta Vihula Mihajlo gitárművész, zeneszerző, aki ukrán származású, és itt, Magyarországon talált otthonra. 

– Úgy látom, a magyarok nagyon jó szomszédok, mert az a segítség, amit a háborúból menekülők kapnak minden téren, arról szól, hogy a magyaroknak nagyon nagy szíve van. Ezt a koncertet is a szolidaritás jegyében rendezzük – tette hozzá. A jótékonysági est június 1-jén 18 órakor kezdődik a Művészetek Házában.

(A borítóképen: A HoldEső zenekar régi és új dalokkal is készül a koncertre)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában