Tájékoztató

2022.05.08. 17:30

Jön a tizedik, jubileumi Avasi Borangolás

Színes programokkal várják az érdeklődőket a háromnapos rendezvénysorozaton.

Ujlaki Attila

Forrás: Ádám János

A tizedik Avasi Boran­golás rendezvénysorozatáról – május 12–14. – tartott sajtótájékoztatót Veres Pál, Miskolc polgármestere és dr. Gyurcsik András, a Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület elnökségi tagja. 

„Most már a rendes időpontjában kerül megrendezésre a tizedik borangolás” – mondta Veres Pál, aki hozzátette: az egyik legjelentősebb gasztroturisztikai fesztiválja a városnak. A polgármester kifejtette, hogy a rendezvényhez egyre nagyobb számban csatlakoznak helyi pincetulajdonosok és borászok. „Miskolc és az Avas két összetartozó fogalom, és az első feladataim között szerepelt a miskolci turizmus fejlesztése” – mutatott rá a városvezető, aki azt is kiemelte, hogy a rendezvény keretein belül kerül sor a 2022-es év miskolci borának a kiválasztására. A sajtótájékoztató keretében ismertette az Avason történő fejlesztések főbb pontjait. 

Jelentős érdeklődés 

„Az első nap szakmai nap lesz” – mondta dr. Gyurcsik András, aki hozzátette: ennek keretében fogják megválasztani Miskolc város borát. A rendezvényen évről évre egyre több borász érdeklődik az esemény iránt, idén 84 borászat fogja képviseltetni magát. A pénteki és a szombati napokon különböző gasztronómiai és borkultúrával kapcsolatos programokkal készülnek az érdeklődők számára. Kiemelt programok között szerepel többek között 17 gasztronómiai attrakció, zenés rendezvények, veterán­autó-kiállítás, lovaskocsikázás, kukásautó-bemutató. 

„A célunk az, hogy minél több embert bevonjunk a rendezvénybe, ennek érdekében a gyermekek számára is érdekes programokkal készülünk” – húzta alá dr. Gyurcsik András.

(A borítóképen: Dr. Gyurcsik András és Veres Pál a tájékoztatón)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában