Kézműves Fesztivál

2022.05.05. 16:30

Fesztivál az értékeknek

Egy nap, ami Borsod-Abaúj-Zemplén kézműves értékei körül forog.

ÉM

Május 6-án, pénteken kinyílik a Megyeháza kapuja, és az udvara megtelik a megye kincseivel: 11 órakor kezdetét veszi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivál. 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat mindig is kiemelt figyelmet fordított a hagyományápolásra, a megye értékeinek megismertetésére és népszerűsítésére. Küldetése a megye egyedülálló kincseinek felkutatása és továbbörökítése az utókor számára. 

A hagyományőrzés jóval több mint az ősök előtti tisztelet. Identitáserősítő szerepe és a térséghez, közösséghez való tartozás érzésének növelése elvitathatatlan érdeme. Ezt a megyei önkormányzat is felismerte, és számos olyan program szervezésében vállal főszerepet, amelyek népszerűsítik helyi értékeinket, hozzájárulva ezzel a megye gazdasági fellendüléséhez is. 

Épp ezért idén első alkalommal megrendezi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Értékek Kézműves Fesztivált, a Megyeháza udvarán, ahol minden megtalálható lesz, mi szem-szájnak ingere: a sajtoktól a füstölt áruig, a szörpökön és lekvárokon át a házi savanyúságig. Emellett kézműves sörök, borok és pálinka, fonott áruk, desszertek és ékszerek várják a vásárolni vágyókat. A kezdeményezés mellé állt az MVM Csoport mint kiemelt támogató. 

Láthatják hogyan készül 

A fesztiválszínpadon egész nap szuper programok várják a látogatókat a megye tehetségeivel, az árusok pedig bemutatják kézműves portékáikat, hogy láthassák az érdeklődők, mi hogyan készül. Ezek mellett kutyás bemutató, fiatal helyi tehetségek és több tucat helyi termelő portékája várja a látogatókat május 6-án, a Megyeháza udvarán Miskolcon, a Városház tér 1. szám alatt.

A nap programja

11:00–11:15 – Balla Riana Emma 
11:15–11:30 – Megnyitó. Beszédet mond: Bánné dr. Gál Boglárka, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke, Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, dr. Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kormánymegbízott. 
11:30–11:45 – Balla Riana Emma 
11:50–12:30 – Avas Táncegyüttes 
12:40–13:00 – Szécsi Viktória 
13:10–14:00 – Spider Mentőcsoport és kutyás polgárőrök bemutatója 
14:10–14:40 – Hulényi Laura 
14:50–16:00 – Fiatal megyei tehetségek: Éva Bence, Müller Csenge, Kovács Noé és Balázs Vid 
16:30–16:50 – Harmat Dávid 
17:00–17:30 – Nahaj Péter 

(A borítóképen: Színpadi programokban sem lesz hiány | Fotó: ÉM)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában