Horgászat

2022.05.07. 11:00

Fél óráig fárasztotta a hatalmas harcsát

Kapitális halat fogott az egykori futballista, aki régen edzősködik.

Kolodzey Tamás

Forrás: Olvasónktól

Kedden hajnalban rámosolygott a horgászszerencse Sivák Sándorra, a matyóföldiek hajdani NB II.-es labdarúgójára. 

Otthon szétosztja 

– Két óra harminc perckor akasztottam meg a nem kevesebb mint harminchét kilós harcsát a Tisza-tavon, Poroszló közelében – mondta a hamarosan negyvennyolc esztendős sportember, majd így folytatta: – Húsz éve űzöm ezt a hobbit, korábban harmincegy kilós kapás volt a csúcsom, a kopoltyús azonban mindent visz. Azt jól tudom, hogy a ragadozó harcsa este és éjszaka eszik, ezért általában hajnalban „könnyű” kifogni. Nem volt könnyű elbánni vele, fél óráig fárasztottam, a kiemelésében pedig a barátaim segítettek. Természetesen nyomban megmértük, majd pirkadatkor a fotókat is elkészítettük.

Forrás: Olvasónktól

Arra a kérdésre, hogy mi lesz a hatalmas hal sorsa, Sivák Sándor ezt válaszolta: 

– Megtisztítás után felszeletelem, majd a családom tagjai között szétosztom.

Jó tudni

Sivák Sándor aktív korában a dél-borsodi kisváros NB II.-es csapatának védőjeként focizott, futsalban pedig az élvonalig vitte. Jelenleg a Heves megyei első osztályú bajnokságban szereplő Egerszalók edzője, a Mezőkövesd Zsóry FC-nél pedig egyéni képzéssel foglalkozik. A 9–14 éves korosztályok tehetségesnek tartott tagjait tanítja a játék különböző elemeire.

(A borítóképen: Sivák Sándor a harminchét kilós harcsával)

Címkék#harcsa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában