Szakma Sztár Fesztivál

2022.05.25. 17:44

Díjazták a tehetséget

A Bokik székházában szerdán ünnepélyes keretek között került sor a díjátadóra.

Bacsó István

Forrás: Ádám János

Az áprilisban megrendezett Szakma Sztár Fesztivál versenyén országos első helyen végzett Zakhar Balázs kereskedő és webáruházi technikus (Berzeviczy Gergely Technikum, felkészítő tanára Varju Terézia) és Bökös József fodrász (Szemere Bertalan Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, felkészítő tanára Pataki Zsuzsa), míg második helyezést ért el Molnár Krisztián műszaki informatikus (Kandó Kálmán Informatikai Technikum, felkészítő tanára Németh Bence).

A budapesti döntőbe küldött mindhárom versenyzőnk dobogós lett, megkapták megérdemelt jutalmaikat, de a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (Bokik) úgy ítélte meg, hogy mellettük azoknak is jár a köszönet és a megbecsülés, akik az elődöntők során kiváló teljesítményt nyújtottak, de nem jutottak tovább. Ahogy az őket felkészítő tanárok is elismerést érdemelnek.

„Az életben a helyes sorrend, hogy először a teljesítmény, aztán az értékelés, utána jön a díjazás. Mi is ezt követjük itt ma, amikor az itt lévő fiatalok szakképzésben elért eredményeit ünnepeljük és díjazzuk, akik a Szakma Sztár Fesztivál döntőjében és válogatóiban részt vettek és kiváló eredményeket értek el” – mondta ünnepi beszédében Bihall Tamás, a Bokik elnöke. Kiemelte: „A szakképzés Miskolc város, a megye és Magyarország számára is rendkívül fontos. Köszönet illeti a benne részt vevő tanulók jó hozzáállását, az iskolák nevelőmunkáját, a gyakorlati képzést végző cégek, vállalkozók részvételét és támogatását.”

Az ünnepségen jelen volt és a díjakat a Bokik elnökével, Bihall Tamással együtt átadta Miskolc Megyei Jogú Város képviseletében Badány Lajos alpolgármester, Kovács J. Attila, a Bokik alelnöke és Madarász István, a Bokik Egészségügyi Szolgáltatási Osztályának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában