Rendezvény

2022.05.12. 13:00

Avasi Borangolás tizedik alkalommal

A háromnapos rendezvényen felélednek a pincesorok, kinyitnak a pincék és borházak.

ÉM

Fotó: Kozma István

A Miskolczi Borbarátok Társasága Egyesület által szervezett, Miskolc város szívében található pincesoron idén május 12. és 14. között megvalósuló Avasi Borangolás az ország legkülönlegesebb adottságú, Miskolc legnagyobb borgasztronómiai rendezvénye, melynek célja a tradicionális miskolci pincekultúra hagyományainak újjáélesztése – olvasható az esemény honlapján.

Számos program

Az Avas-hegy oldalában több mint 800 pince és borház helyezkedik el, melyek nem ritkán 300-400 évesek. A magánpincék zömét az Avasi Borút Egyesület készíti fel, bocsájtja rendelkezésre. A háromnapos rendezvényen felélednek a pincesorok, kinyitnak a pincék és borházak, a borangolókat a macskaköves utcákon, szerteágazó helyszíneken különböző stílust (folk­lór, jazz, swing, rock és világzene) képviselő zenekarok és utcazenészek, valamint kulturális programok várják. Látható, hallható lesz a teljesség igénye nélkül felsorolva az Agyagbanda, az Áll-a-tok, az Ildi Rider, a Jazz Inside, a Latin Projekt, a Marching Jazz Band, valamint a Mr. Smood and the Harp Blues Band.

A borokról a helyi gazdákon kívül Magyarország jelentős borvidékeiről meghívott borászok, kuriózumokat bemutató borászegyéniségek gondoskodnak, a gasztronómiai élményt pedig a város neves vendéglői kínálják. A látogatók a hangulatos avasi pincesorokon borospohárral a kezükben, térkép segítségével kedvükre borangolhatnak.

(A borítóképen: Jubilál a Borangolás)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában