A miskolciak voltak a legjobbak

2022.04.29. 13:08

Újabb Magyar Bajnok címet szerzett a Miskolci Mazsorett Együttes

Hódmezővásárhelyen tartották az országos mazsorett bajnokságot a helyi Crystal Dance Club és a Magyar Majorette Szervezetek Szövetsége közös szervezésében.

Az éjszakába nyúló megmérettetésen 19 csapat 188 produkcióját értékelte a szakmai zsűri. Érkeztek csapatok Szegedről, Debrecenből, Miskolcról, Mórahalomról, Dunaföldvárról, Békéscsabáról, Makóról és Tatabányáról is. A küzdelem a bajnoki címért folyt, ami továbbjutást jelent az Európa Bajnokságra, melyet nyáron rendeznek Horvátország tengerparti városában, Zadarban.

Grán Orsolya művészeti vezető kiemelte, hogy nagyon kemény munka áll mögöttük, a többi együttes is maximális felkészüléssel érkezett a versenyre, ezért rendkívül büszke a csapatra. Az együttes tagjai basic junior bot duó/trió kategóriában (Soltész Viktória - Vincze Réka) arany minősítést szereztek, Czinege Szonja master senior mace szóló produkciója és master senior 2bot szóló koreográfiája szintén kiemelt arany minősítéssel 1.helyen végzett, ezzel megszerezve a Magyar Bajnoki címet és kvalifikálva magát az Európa Bajnokságra. Szonja mindkét bajnoki produkciójával a "Közönség Kedvence" díjat is kiérdemelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában