Teljesítménytúra

2022.04.19. 16:00

Idén újra megrendezik a Vitézlő túrát Szendrőn

A jubileumi alkalom egy újdonsággal is szolgál a természet szerelmeseinek.

ÉM

Forrás: Olvasónktól

Jó hírt tudtunk meg a szervezőktől: május 14-én két év kényszerű Covid-szünet után ismét megrendezi a Szendrő Városi Sportkör Természetjáró Szakosztálya a Vitézlő teljesítménytúrát. A 15., jubileumi alkalomra a megszokott változatos túraútvonalakkal készülnek a szervezők, és természetesen lesz számos újítás. 

Az esemény az országos Ötpróba mozgalom része, valamint az Aktív települések programsorozat megyei állomása. Valamennyi gyalogos távot lehet futva is teljesíteni idén. A 10, 15, 25 kilométeres útvonalakból 2-2 különböző alternatívát kínálnak a Bódva völgyébe túrázók számára. A 35, 50 kilométeres távok mellett idén első alkalommal 60 kilométeres távhoz is rajthoz lehet állni. A rudabányai bányatótól a martonyi kolostorromig számos építészeti és természeti látnivaló felkeresésére ad lehetőséget a túra. 

A kerékpáros távok közül 50 és 80 kilométeres tekerésre van lehetőség, amely több települést érint. Többek között Szuhogyot, Felsőtelekest, Szalonnát, Meszest. 

Idén is lesz lehetőség a Rakacai-víztározón kenuzni, akár úgy, hogy gyalog sétálnak ki a résztvevők a Csehi-tanya irányából a stéghez, és Galvács felé mennek vissza Szendrőbe. Új mozgásforma is bemutatkozik a Vitézlő túrán 2022-ben, méghozzá a görkorcsolyás távok. 

A szendroitura.hu weboldalon számos további információt lehet olvasni, és már az előnevezési felület is elindult.

(A borítóképen: Várhatóan idén is nagy lesz az érdeklődés a túra iránt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában