Természetfotós

2022.04.10. 08:00

Grafikához fogható képek a természet szépségeiről

Nemzetközi és országos szinten is elismerték Urbán Helga természetfotós munkáit.

Detzky Anna

Forrás: Urbán Helga

Miután a miskolci hobbi-természetfotósnak Tokajt követően, februárban először nyílt önálló kiállítása Miskolcon, az országos és a nemzetközi színtéren is felfigyeltek alkotásaira. Képeinek különlegessége, hogy a táj és a természet szép, grafikához hasonló rajzolatát igyekszik megörökíteni, a fotózás modern technikai eszközeinek segítségével. Sajátos látásmódját a közelmúltban két pályázaton is nagyra értékelték profi természetfotósok között. 

 

– Hatalmas európai szintű megtiszteltetés ért. Az ­NPOTY, a kontinens egyik legnagyobb természetfotó-pályázata, a tavalyi Év európai természetfotósa verseny kedvenc 23 fotójából indított People’s Choice közönségszavazatos versenyt – számolt be Urbán Helga, a Miskolci Fotóklub tagja. – Ide 20 ezer beküldött képből Pointillizmus című fotómat is beválasztották mint az egyik kedvenc képet, amire szavazni lehet. Mindenkit kérek, nézze végig ezeket a csodálatos fényképeket, és szavazzon valamelyikre a naturephotogra­pheroftheyear.com oldalon, idén április 30-ig! 

 

A Lángoló fa című fotó a Varázslatos Magyarország fotópályázaton a Metrirep Kft. nevű cégtől különdíjat kapott négy másik pályázó mellett. 

 

– A hazai siker azért nagy dolog, mert erre a pályázatra havonta hat képet lehet beküldeni egy alkotótól, és ezekből választják ki a legjobbakat. Viszont én összesen csak kettőt nyújtottam be: a Lángoló fát és egy havas virágot. Az a megtiszteltetés ért, hogy mindkettőt beválasztották a győztes fotókból készülő albumba és kiállításra. Az előbbi pedig még különdíjas is lett. A díjátadó és a pályázat kiállításmegnyitója 2022. április 1-jén Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban volt. Hozzám szerdán érkezett meg a díjam egy csodálatos művészi nyomat formájában, amelyen a különdíjas képem főszereplője, a fa látható – mesélte örömmel a természetfotós.

 

(A borítóképen: Lángoló fa)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában