Gólyapár

2022.04.27. 18:00

Gólyatánccal, kelepeléssel köszöntötték őket

Megérkeztek és mostanra már be is rendezkedtek nyári szállásaikra a gólyák.

ÉM

Forrás: Olvasónktól

Hűséges olvasónk, Spitzmüller Balázs rendszeresen jelentkezik szerkesztőségünknél érdekesnél érdekesebb fotókkal és a hozzájuk tartozó történetekkel. Most egy gólyapárról készült fényképfelvétel érkezett. 

Alkalmi keresztszülőség

Spitzmüller Balázs a következőket írta hozzá: „A fényképen is jól látszik, mikor előttük megálltunk, én kiszálltam a kocsiból, majd a feleségem kinyitotta a gépkocsi ajtaját, én fényképezni kezdtem. Angéla (a gólyapár hölgy tagja) lefelé nézett bennünket (keresztmamát, keresztpapát), majd mind a ketten apró mozgásba, »gólyatáncba« kezdtek, és hangos kelepeléssel köszöntöttek bennünket. Ilyen csodálattal még nem találkoztunk. Mind a ketten így fogunk rájuk emlékezni...” 

Érdekesség, hogy idén január 24-én hajnalban érkezett meg Kele, az ország első gólyája, Vörs településére. A Somogy megyei község számára sokáig Charlie biztosította az elsőséget, a gólya 2011-ig 14 éven keresztül volt az első hazatérő. A Tüskevár ABC mellett található fészket 2020-tól Kele, Charlie egyik fiókája, ismét a tavasz első hírnökeként vette birtokba – áll a község közleményében. 

A gólyát, ahogy az ABC-t is, Fekete István emlékére nevezték el, ugyanis az író közvetlenül a fészek mellett, a vörsi templomba járt az úrnapi misére. Kele általában február elején szokott érkezni, a helyieket meglepte korai érkezése.

(A borítóképen: Otthonra talált a gólyapár)

Címkék#gólya

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában