Belügyminisztérium Országos Judo Bajnoksága

2022.04.08. 17:00

Dzsúdósok versenye a technikumban

A Magyar Rendészeti Sportszövetség felkérésére a Miskolci Rendvédelmi Technikum rendezte meg a Belügyminisztérium Országos Judo Bajnokságát.

Apagyi Beáta

Forrás: Bujdos Tibor

A bajnokság célja a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó intézmények személyi és tanulói állományának a sportolási és versenyzési lehetőség biztosítása a szolgálati feladatok szakszerű ellátását elősegítő küzdősportban, a sportbaráti kapcsolatok erősítése és az egyéni bajnoki címek és intézményi csapathelyezések eldöntése. 

 

Rák László rendőr alezredes, a Miskolci Rendvédelmi Technikum osztályvezetője elmondta, a technikumban először rendezték meg ezt a versenyt, előtte tanintézeti szintűeket szerveztek. 

 

Teljes létszámmal 

 

– Száztizenhét induló, huszonnégy csapat vesz részt a küzdelmekben. Összességében örülünk annak, hogy egyáltalán létrejöhetett a rendezvény, hiszen a világjárványt követően sokáig szüneteltek az ilyen szintű sportversenyek. Bízunk benne, hogy mostantól folyamatos lesz a versenyeztetési lehetőség. Házigazdaként a technikum teljes létszámmal vesz részt a rendezvényen, az összesített eredmény szempontjából bízom benne, hogy a tabella első felében fogunk végezni. De igazából másodlagos, hogy hányadikok vagyunk, az a fontos, hogy mindenki örömmel gondoljon vissza a küzdelemre – emelte ki. 

Járdánházy Ákos, a technikum másodéves tanulója is megmérettette magát az eseményen, kihívást látott benne. Bár a dzsúdóval nemrég kezdett el ismerkedni, hosszú évek óta űz egyéb küzdősportokat. 

 

– Nagyon szeretném megnyerni, ezért meg fogok tenni minden tőlem telhetőt. Jó érzés találkozni a kollégákkal, más városból érkező tanulókkal – foglalta össze a verseny előtt Járdánházy Ákos.

---

A BM Országos Judo Verseny csapat eredményei:

 

1. Nemzeti Közszolgálati Egyetem 73 pont

2. Miskolci Rendvédelmi Technikum 67 pont

3. Körmendi Rendvédelmi Technikum 56 pont

4. Terrorelhárítási Központ 49 pont

5. Készenléti Rendőrség 41 pont

6. Budapesti Rendőr-főkapitányság 40 pont

 

(A borítóképen: A verseny egy pillanata)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában