A Zöld Kör stábjának első észlelése idén a Bodrog mentén

2022.03.17. 21:00

Megérkezett az első gólya Bodrogkeresztúrra

Forrás: Zöld Kör archívum

Március 11-én péntek délután a bodrogkeresztúri egykori zsinagóga épülete fölött megjelent az első fehér gólya, amely a Zöld Kör stábjának első észlelése idén a Bodrog mentén. Bár Somogy megyében már az enyhe februári idő már hetekkel ezelőtt hazavonzotta az első gólya madarat, a Gólyavédelmi központ kiállításának környékén ez idáig várni kellett az első észlelésre – tájékoztatott közösségi oldalán a Zöld Kör Egyesület.

Míg a gólya körözött egyet a zsinagóga fölött, a Zöld Kör munkatársai a gólyavédelmi kiállítás eddig elkészült elemeit ellenőrizték. Így átvizsgálták a várhatóan májusban megnyíló kiállításnak helyet adó épület mellett elhelyezett gólyavédelmi berendezéseket. A Margaréta-Kert cég által a tél folyamán oktató céllal felállított villanypóznára erősített fészkelőkosarat, valamint a 20 KW-os elektromos távvezetékeken használatos és az áramütéstől védő műanyag szigetelőpapucsot bemutató imitációt.

Forrás: Zöld Kör archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában