Ajándékbolt

2022.03.13. 18:00

Ajándék lett a műtárgyból, plakátból

Grafit néven nyitotta meg első ajándékboltját a Herman Ottó Múzeum a Miskolci Galéria Rákóczi-házbeli épületében.

Balogh Csilla

Forrás: Bujdos Tibor

Az ajándéktárgyak közül jó néhánynak már az utánrendelését is leadták, mert pillanatok alatt elfogytak az egyedi darabok, tudtuk meg a március elején megnyílt galériaboltban ottjártunkkor. Bevezető áron vásárolhatóak meg a javarészt kézműves és Miskolchoz vagy a múzeumhoz köthető portékák. 

 

– Olyan limitált darabszámú termékeket lehet itt kapni, melyeket az intézmény gyűjteményében megtalálható művészeti alkotásokról, műtárgyakról készített fotóreprodukciók díszítenek – mondta az Északnak Nagy Attila, a Herman Ottó Múzeum sajtóreferense, hozzátéve: – A választék folyamatosan bővül a látogatói visszajelzések alapján, amelyre szeretnénk is kérni vásárlóinkat. 

 

Ami Miskolc, ami kultúra 

 

De hogy konkrétan mit is lehet itt vásárolni? 

 

Megtalálhatóak itt például a hagyományos múzeumi kiadványok mellett Miskolc jellegzetes utcarészleteivel, épületeivel díszített textil­szatyrok, a múzeum Történeti Tára gazdag plakátgyűjteményének felhasználásával készített jegyzetfüzetek, dísz­párnák, poszterek, térképek, színházi előadások bemutatóinak plakátjai, szemüvegtokok, fából készített képkirakó játék és egyéb más, saját márkás, esztétikus megjelenésű, igényes kivitelezésű termék, és lehetőség van előrendelésre is. 

 

Az intézmény távlati tervei között szerepel az is, hogy a megújuló központi épületben nyílik egy második múzeumi bolt, amelyben az ott fellelhető alkotásokkal összefüggő termékek kínálata jelenik majd meg – derült ki az Észak-Magyarországnak adott tájékoztatásból.

 

(A borítóképen: A múzeum és a Miskolci Galéria kulturális kínálata jelenik meg az ajándéktárgyakon)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában