Projekt

2022.02.12. 19:00

Sütni jó, de mozogni is ugyanolyan jó

A Sütni jó! Alapítvány újabb programmal bővült. A neve Mozogni jó! projekt.

Szaniszló Bálint

Forrás: Olvasónktól

A Sütni jó! Alapítvány révén nagyon sok hátrányos helyzetű gyereknek nyújtott kitörési lehetőséget a mélyszegénység okozta fásultságból a Galamb Alex által jegyzett Sütni jó! program. A közös sütés kitűnő elfoglaltság. Emellett egyfajta iránymutatás is a részt vevő gyerekeknek arra, hogy egy szakma fogásainak megtanulásával a nagybetűs életben is jobban tud érvényesülni az ember. 

 

Sütés után mozgás 

 

„A Mozogni jó! projekt ötlete azért született meg bennem, mert érezhető volt, hogy a foglalkozások után szívesen maradnak együtt a gyerekek – magyarázta Alex, aki maga is mélyszegénységből küzdötte fel magát. – Látva, hogy gyakran az utcán játszanak, labdáznak, szükségesnek tartottam egy biztonságosabb helyen való sportolási lehetőség kialakítását. Így szervezetten és felügyelet mellett mozoghatnak majd, tovább erősítve a közösségi szellemet.” 

 

A Sütni jó! Hernádnémetiben lévő műhelye melletti beépítetlen részen alakítanak ki szabadtéri területet. „Jelenleg egy gép segítségével tereprendezés folyik. Ennek keretében egy kisebb méretű focipályát is kialakítunk, a gyerekek nagy-nagy örömére. Az így létrehozott közösségi területen egyéb szabadtéri rendezvények is helyet kapnak majd a közeljövőben” – mondta Alex.

 

(A borítóképen: A gyerekek a géppel is ismeretséget kötöttek)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában