Arttér

2022.02.02. 08:16

Erényekről szól az új évad a találkozásokban

Februárban indul az Arttér-találkozások új évada. A közösségépítő programsorozat minden hónap első szerdáján, új helyszínen, a Művészetek Háza kávézójában lesz.

ÉM

Nagy Bendegúz kerekesszékes világutazó

Fotó: Ádám János

Az év első felében a beszélgetések hat epizódját tervezik, és olyan erényekről szólnak majd, amik nélkül a világ nem működik, ezek között elsőként a bátorság, majd a kedvesség, kitartás, büszkeség, önfeláldozás és a kompromisszumkészség lesz a téma.

 

Bátorság vagy vakmerőség? 

 

Február 2-án 17 órától a bátorság témakörét Jernei Péter cserkészvezető, közösségszervező kezdi boncolgatni, aki a bátorság definíciójával érkezik a beszélgetésre. Jelen lesz Nagy Géza őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság miskolci irodavezetője, aki egy katonaember bátorságáról beszél. Lehoczki László, a Spider Mentőcsoport vezetője, aki sorra megjárta a világ katasztrófa sújtotta övezeteit, olyan kihívásokról számol be, amelyek teljesítése közben inkább a vakmerőség, mint a bátorság határait feszegette. 

 

Nagy Bendegúz építészmérnök, világutazó kerekesszékben szerzi élményeit a világ távoli, eldugott részein – nem veszélytelenül. Beszámolója mellé pedig ad hoc kiállítással készül fotóiból. Speciális képeket hoz az Arttérbe Dombóvári Tibor világhírű búvárfotós is, aki a tengermély kiszámíthatatlan közegében alkot és talál kihívásokra. Veres Tamás, a miskolci vadaspark gyűjteményi vezetője arról számol be, mennyire vakmerő a látogatók zöme, milyen meghökkentő esetek fordulnak elő az állatkertben. Interaktív jelenlétet kínál Püspöki Péter, a Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület vezetője, aki „megmozgatja” majd a közönséget. Bátorság lehet vállalni valami extrém viseletet. Kishonthy Csilla stílustanácsadó egyebek mellett a kalap viseléséről beszél majd. A kulturális élményről pedig a Miskolci Nemzeti Színház művészei gondoskodnak a témához passzoló produkcióval.

 

(A borítóképen: Nagy Bendegúz is ott lesz az Arttérben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában