Kiállítás

2022.01.27. 16:00

Megmutatni a rejtett kincseket, csodákat

Fotóriporterként a szenvedélye a munkája, de keresi a kihívásokat is.

Bacsó István

Törő Irén és Ádám János

Forrás: Bujdos Tibor

Egy jó kép elkészítéséhez nem elég a profi felszerelés, „szem” is kell hozzá. Akinek ez megvan, az akár egy mobiltelefonnal is tud művészi fotókat készíteni. Ádám János, az Észak-Magyarország fotósa éppen ezzel a technikával kísérletezik, és hogy mennyire eredményesen, azt jól mutatják a sikeres kiállítások. 

 

Látni és láttatni 

 

„A fotózás technikáját önállóan és fotóklubokban sajátítottam el, emellett rajzoltam, festettem is. Aztán hivatásommá vált a fényképezés, a megyei napilap fotóriportereként még közelebbről örökíthetem meg mindazt, amiben élünk. Több hazai és nemzetközi pályázaton, önálló és csoportos kiállításon volt lehetőségem bemutatni munkáimat, melyek közül jó néhány már köz- és magángyűjteményben van. Szeretem meglátni és láttatni a környezetünkben lévő „csodákat”, amelyek mellett hajlamosak vagyunk elmenni anélkül, hogy észrevennénk azokat. Kimeríthetetlen téma számomra a víz felületén megcsillanó napfény, a patakban gördülő kövek, sodródó falevelek, az idő múlásával történő változások mindabban, ami körülvesz minket” – mondja.

A miskolci Teleki Tehetséggondozó Kollégium épületében kedden megnyílt kiállítás anyaga is mobiltelefonos kamerával készített „kirándulós” természetfotókból áll, ellesett apró részletekből, amelyek szinte festményszerűen ragadnak meg egy-egy különleges pillanatot. A képek kinagyítva szinte poszterszerűek. A március közepéig megtekinthető tárlatot Törő Irén festőművész nyitotta meg.

 

(A borítóképen: Törő Irén festőművész nyitotta meg Ádám János kiállítását)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában