Felújítás

2022.01.07. 16:50

Lenyűgöző videó az épülő diósgyőri várról!

A diósgyőri vár fejlesztéséről az Épkar tett közzé videót.

BNR

Forrás: Épkar Zrt. Facebook

2021. novemberében a második ütem munkálatait látogatta meg Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára és Kiss János miniszterelnöki biztos, akiket a kivitelezők képviselői mellett Rostás László, a Diósgyőri vár felelős tervezője, Miskolc korábbi főépítésze kalauzolt végig az építkezésen. Akkor arról számolt be, hogy megtalálták azt a járószintet, ami egykor, még az Árpád-korban keletkezett. Sziklába faragott hídlábak is előkerültek, így most már biztos, hogy a várárok felől híd ívelt a déli oldalon.

 

 

 

Idén januárban újabb betekintést nyerhetünk az épülő várba. Facebook-oldalán tette közzé az Épkar azt a videót, melyen madártávlatból és a várfal mellől is betekinthetünk az építkezésbe. Íme:

 

 

A diósgyőri vár felújítását az Épkar Zrt. és az FK Raszter Zrt. konzorciuma valósítja meg a Modern Városok Programban a miskolci városrészben, a közbeszerzés végleges össz­értéke áfa nélkül 12,7 milliárd forint.

 

A munkálatok majd egy éve, 2021. áprilisában kezdődtek. Akkor elkészült az állványozás, felállították mind a három toronydarut, falazási és földmunkákat is végeztek, és ezzel el is indult a diósgyőri vár második ütemének építése.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában