Tündérszépek

2022.01.19. 20:00

Legyen szép, pozitív és magabiztos!

Mikó Fanni szépségkirálynő adott jó tanácsokat a Tündérszépek versenyen induló lányoknak.

Hegyi Erika

Bizonyára sok csinos, fiatal hölgy gondolkodik azon, hogy jelentkezzen a Tündérszépek országos szépségversenyre, vannak, akik már jelentkeztek is. Ugyan ki tudna jobb tanácsokat adni az indulni vágyóknak, mint Mikó Fanni, akit 2019-ben a legszebbnek választottak a Miss Intercontinental szépségversenyen? Fanni Sajószentpéteren volt gyerek, Miskolcon középiskolás, és ő volt az első magyar hölgy, aki szépségkirálynő lett nemzetközi megméretésen.

 

Elöljáróban elmondta, szépségversenyre olyan lányoknak érdemes jelentkezniük, akik arányos testalkattal, kedves, szép arcvonásokkal rendelkeznek. A megjelenés mellett azonban a kisugárzás is fontos.

 

– Meghatározóak lehetnek egy-egy versenyen a belső tulajdonságok. Az induló mindenképpen képviseljen valamilyen példaértékű tevékenységet, rendelkezzen valamilyen értékes belső tulajdonsággal. A jelentkező legyen céltudatos, hiszen a szépségverseny olykor hoszszadalmas, sok megpróbáltatással jár. Fontos a lelkierő is, hiszen nem biztos, hogy az ő fejére kerül majd a korona, és ezt el kell tudni viselni. Egy szép lány, ha pozitív a személyisége, akkor mindenképpen sikeres lesz a versenyen – fogalmazott Fanni.

 

Természetesen

 

Tanácsolta azt is, hogy a lányok olyan megjelenést képviseljenek, amiben jól érzik magukat, és magabiztosak tudnak lenni. A hajviseletük és a sminkjük is legyen olyan, ami a legvonzóbb külső tulajdonságaikat emeli ki. Az öltözködésükkel olyan stílust képviseljenek, ami tükrözi az egyéniségüket. Viselkedésük legyen természetes, ne játsszák meg magukat. A személyiségük ne csak nyitott, de különleges is legyen, és derüljön ki, hogy milyen emberek is ők valójában.

 

– Egy-egy szépségverseny rendkívül embert próbáló és összetett feladat. A saját tapasztalataimból tudom, hogy érdemes előtte rápihenni. A verseny alatt mindenki csak magára összpontosítson, hogy a legjobb formáját tudja hozni. Ne törődjön a vetélytársakkal! Mindenkinek más célja lehet a szépségversennyel. Van, aki kapcsolatépítésre használja, mások saját vállalkozásukat, termékeiket szeretnék népszerűsíteni. Olyanok is vannak, akik azt szeretnék megmutatni, hogy többdiplomás, intelligens lányok is lehetnek gyönyörűek, és tudnak érvényesülni – sorolta Fanni.

 

Új szituációk

 

Mint mondta, aki szépségversenyre jelentkezik, minden bizonnyal tisztában van a szépségápolás legfontosabb szabályaival. Nagyon fontos a bőr, a haj ápolása, melyekre nagyon oda kell figyelni, de a rendszeres testedzés sem maradhat el. Arra azonban ügyelni kell, hogy a versenyre készülve senki ne vigye túlzásba az edzéseket, hiszen lehet, hogy emiatt lefárasztja magát, és nem bírja majd a terhelést. A kommunikációt azonban lehet gyakorolni. Érdemes nemcsak két-három ember előtt beszélni, hanem nagyobb közönség előtt is meg kell próbálni. Olyan szituációkban méressék meg magukat a lányok, amelyek számukra eddig nem voltak megszokottak.

 

– A táplálkozásra azonban oda kell figyelni. Az egészséges táplálkozás meghálálja magát. A bőrön, a hajon, a körmön, az egész testen látszik, ha valaki megfelelő életmódot folytat. Nyilván genetikai adottság, hogy ki hogyan dolgozza fel az elfogyasztott ételt, de a vitaminok, a zöldségek és gyümölcsök nagyon fontosak, és az is, hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszon az, aki szépségversenyen méreti meg magát. Diétákat nem javasolnék, mindenki maga tudja, hogy mennyi és milyen táplálékra van szüksége, hogy a legjobb formáját tudja hozni – tette hozzá a szépségkirálynő.

 

Csak zsűriként

 

Végül elárulta, hogy a koronavírus nem tett jót a karrierjének se a modellkedés, se a szépségipar terén. Így más irányba indult el. Bár modellmunkái továbbra is vannak, de saját vállalkozásba kezdett, ami miatt sokat utazik. Gyakran hívják nemzetközi szépségversenyekre zsűritagnak, és mindemellett több mindent kezdett el tanulni.

 

– Boldog vagyok, és hálás a sorsnak, hogy egyvalamiben felértem a csúcsra, de szeretnék az élet más területein is otthonos lenni. Nagyon örülnék, ha a nemzetközi szépségversenyeken sok magyar siker születne, de ezen a területen jobban szeretnék csak támogató lenni, nem pedig szerepelni – fogalmazott Fanni.

 

Tündérszépek

 

Már lehet jelentkezni a 2022- es, Mediaworks Hungary Zrt. által útjára indított Tündérszépek elnevezésű országos szépségversenyre, ahová hazánk minden településéről várják a versenyzőket.

 

(A borítóképen: Mikó Fannit gyakran hívják zsűritagnak különböző szépségversenyekre)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában