Miskolc

2022.01.28. 15:00

Folytatódik a kortárs magyar írókat, költőket bemutató sorozat

ÉM

Az ötletgazda és beszélgetőtárs Kégl Ildikó ezúttal Nagy Koppány Zsoltot látja vendégül ma délután 6 órára, a Feledy-házba, a Deák tér 3-ba várva az érdeklődőket. 

 

Nagy Koppány Zsolt Marosvásárhelyen született, 2002 óta Budapesten él. Dolgozott többek között a Kriterion Könyvkiadónál, szerkesztette az Előretolt Helyőrséget. 

 

Miskolcon Lórúgás gyomorszájra című novelláskötete adja a témát. A tavaly megjelent könyvet ezekkel a gondolatokkal ajánlotta az olvasók figyelmébe Orbán János Dénes: „Nagy Koppány Zsolt szinte másfél évtizeddel ezelőtt jelentkezett utoljára novelláskötettel. A stílusjegyek nem változtak: a sziporkázó humor, a játékosság, a szofisztikált nyelvezet továbbra is megmaradt csomagolóanyagnak a súlyos, abszurd-groteszk, gyakran tragédiába fulladó történetekhez. Kacagunk, kacagunk, majd hirtelen gyomorszájon rúgnak a váratlan fordulatok, a csattanók. Ez indokolja a könyv címét is. Nevettető és sokkoló utazás ez az Élet labirintusában, annak hullámvasútján, a kortárs magyar próza egyik legjelesebb és legfurmányosabb alkotójának vezetésével.” 

 

A kötetbemutatón közreműködik Ötvös Éva színművész, Balázs István előadóművész, gitáron játszik Kovács Brúnó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában