Fotóválogatás

2022.01.08. 20:00

Egy év, amiről azt hittük, hogy már nem ilyen lesz

Ilyen (is) volt 2021. Ádám János, az Észak fotóriporterének válogatása tavalyi felvételeiből.

ÉM

Fotó: Ádám János

Olyanok ezek a képek, mintha nem is lett volna 2021-ben koronavírus-járvány. Mintha a válogató csupa olyan fotót választott volna ki, amiken biztosan nincs ott a maszk, amelyeken nincs rajta a lezárások nyoma, ahol – dacolva a külső körülményekkel – megszokott világát éli fotós és a megörökített. Mert bár 2021 elején még reménykedtünk, hogy magunk mögött hagyhatjuk azt a 2020-at, ami örökre a pandémia éveként vonul majd be a történelembe, azt hittük, 2021 közepére-végére mindez már csak távoli emlék marad, ám nem így történt. A karantén, a maszk, az oltás, a védettségi igazolvány, védőtávolság, online oktatás kifejezések szállhatnának versenybe egy esetleges év szava versenyen, ezek a képek azonban egy kicsit mást sugallnak. Hiába a járvány, hiába a feszültség, az aggódás egészségünk, egymás és szeretteink iránt, dacolva mindezzel sportoltunk, versenyeztünk, szurkoltunk, ünnepeltünk, tapsoltunk, alkottunk, amikor csak lehetett, 2021-ben sem kegyelmezett a természet, volt árvíz, volt kánikula, esett némi hó, volt dolgunk velük. Egyszóval éltünk. Ádám János 2021- ben készült sajtófotóin is ott van minden, ami a pandémia idején történt, de az év eleji, a múlt évet lezáró válogatásba most nem azok a képek kerültek. Mintha az lenne az üzenet, ne csak a rosszra, a szépre is emlékezzünk.

Az Országos Haditornaverseny megyei döntőjénForrás: Ádám János

 

Imázsfilm készült júniusban a Szinvavölgyi Néptáncműhelyről és a Szinvavölgyi Alapfokú Művészeti IskolárólForrás: Ádám János

 

Kabinet-koncertet tartottak júliusban Miskolcon a Helynekemben

Forrás: Ádám János

 

Habfürdő a Győri kapui vigasságonForrás: Ádám János

 

Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője mókussalForrás: Ádám János

 

A miskolci színház rendezte Horizont kortárstánc-fesztivál megnyitójánForrás: Ádám János

 

Röpis lányok a DVTK–UTE meccsen

 

Fafaragók Kisgyőrben

Forrás: Ádám János

 

A DVTK–Érsekújvár jégkorongmeccsenForrás: Ádám János

 

Áradt a Hernád Bőcsön májusban, traktorral szállították a lakosságotForrás: Ádám János

 

Mackókiállítás nyílt Miskolcon a SzinvaparkbanForrás: Ádám János

 

Leesett a hó BánkútonForrás: Ádám János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában