Miskolci Egyetem

2022.01.28. 13:35

Bútorozott madáretető várta a vörösbegyet az egyetem parkjában (videóval)

Jókedvre derítő videót kapott a boon.hu egy vörösbegyről pénteken.

Forrás: Dr. Varga Attila Károly

Dr. Varga Attila Károly egyetemi docenstől kaptuk az alábbi videót, amin jól látszik, hogy a kis vörösbegy igazán értékeli a bútorozott házikót... és a magvakat. Bár most január van, a mai napsütés és a vörösbegy is már a tavaszt idézheti lelkünkben.

 

 

Dr. Varga Attila Károlytól megtudhattuk, hogy a különleges belső enteriőrrel ellátott madáretetőt a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának ipari termék és formatervező mérnöki szakja, valamint az innovációban rejlő lehetőségekre való figyelemfelhívás inspirálta, az alábbi gondolatoktól vezérelve:

- a madarak téli etetésével felhívni a figyelmet arra, hogy felelősséggel tartozunk környezetünkért, kis apró momentumokkal is tehetünk azért, hogy élhetőbb legyen a Föld, közvetlen környezetünk, lakhelyünk, amire az egyre gyakoribb levegőminőség romlás miatt még fontosabb, hogy odafigyeljünk,

- a koronavírus járványhelyzet árnyékában még inkább szívet melengető érzés, testi-lelki feltöltődést tud kölcsönözni, ha körbenézünk és felfigyelünk a minket körbe vevő környezet szépségeire, természeti kincseinkre, mely egyfajta belső egyensúlyt, megnyugvást, lelki harmóniát képes kölcsönözni valamennyiünk számára,

- a Miskolci Egyetem és a Gépészmérnöki és Informatikai Kar egyik szlogenjének ('Tradíció és innováció') létjogosultsága az élet számos területén igazolható, hiszen egy teljesen hétköznapinak, avagy, ha úgy tetszik hagyományosnak mondható madáretető is minden erőfeszítés nélkül megújítható, mely révén újszerű élményekkel gazdagodhatnak a megújulás folyamatában résztvevők is.

Nagyon helyénvaló gondolatok. Mi pedig örülünk a kezdeményezésnek és a videónak is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában