Tündérszépek

2022.01.11. 15:00

A kicsit kócos loknik hódítanak

A legfontosabb, hogy ápolt és egészséges legyen a frizura, de az sem baj, ha tükrözi az egyéniséget.

NHK

Fotó: Ádám János

Manapság nagyon uniformizálódott a világ. Sokkal kevésbé mutatja a hajviselet az egyéniséget, mint korábban. A fiatal lányok többsége hosszú hajat hord – mondta Pataki Zsuzsi oktató-fodrászmester. A színe vagy teljesen natúr, vagy az úgynevezett balayage (szabadkézi melír) technikával festett. Ennek sok változata van, alapjában véve praktikus, hiszen ritkábban kell festeni, mint az egyszínű hajat – avatott be a szakember. Az árnyalatok inkább hidegek, hamvasak. 

 

Nem szívesen vágatják le

 

Lehetséges, hogy lenne az ifjú hölgy számára alkalmasabb frizura is, ami jobban illik az egyéniségéhez, arcformájához, mégis hosszú hajat visel. Azonban a hosszú hajat ápolni kell, ami nem a hajmosásnál és vasalásnál kezdődik, hanem a vágásnál. Az sokat tud rontani az összképen, ha a hajvégek töredezettek, elvékonyodottak – tudatta a fodrászmester. Tehát a javaslat az, hogy annyira legyen hosszú a haj, ameddig egészséges. Rövid hajat nagyon ritkán látunk fiatal lányon. Az az általános nézet, hogy a hosszú hajat könnyű kezelni, copfba lehet fogni, és kész is. Pedig akkor nincs frizurája az illetőnek, semmi sem keretezi az arcot, pont olyan, mint egy teljesen lenyírt haj – emelte ki Pataki Zsuzsi. 

 

Egyforma loknik 

 

Ha megnézünk egy szépségversenyt – például a Tündérszépeket, amire már akár jelentkezni is lehet –, akkor azt tapasztaljuk, hogy a lányok nagy részének hosszú, többnyire váll alá érő haja van. A trenddel kapcsolatban elmondható, hogy már kevésbé hódít a fényesre vasalt frizura, inkább a laza hullámok, nőies loknik jellemzőek. A versenyzőknek szinte teljesen egyforma hullámokat varázsolnak erre az alkalomra – hangoztatta a fodrász. – A divatot követőknek azonban már csak vállig vagy nyakig érő haja van, hiszen az utóbbi években megrövidültek a frizurák. Ezek az úgynevezett „long bob” vagy „bob” hajak. A hétköznapi viseletben visszatért a természetesség is. Napjainkban a kicsit kócos hatás hódít. A hullámokat hajsütő vassal tesszük az egyenes hajba, de nem túl szabályosan, hiszen a spontaneitást, a könnyen kezelhetőséget kell tükröznie. 

 

Fotózáson, kifutón 

 

Az alkalomhoz és a ruházathoz illően kell frizurát választani. Fontos az összhatás, ahogyan a smink kiválasztása megfelelően az archoz és a hajhoz. Ha fürdőruhában van a hölgy, akkor lazábbak, kócosabbak, esetleg feltűzöttek legyenek a tincsek. Az alkalmi, estélyi ruhás megjelenéshez pedig nyilvánvalóan az ele­gancia domináljon a frizurában is – mondta a fodrászmester. Hozzátette: nem árt, ha fotózás vagy a kifutóra vonulás előtt felfrissítik a hajat vágással, színezéssel. Létezik már olyan színtelen hajszínező, amely nem változtat az alapszínen, de csillogást, fényt ad a frizurának.

 

Tündérszépek

 

Már lehet jelentkezni a 2022- es, Mediaworks Hungary Zrt. által útjára indított Tündérszépek elnevezésű országos szépségversenyre, ahová hazánk minden településéről várják a versenyzőket.

 

(A borítóképen: Pataki Zsuzsit munka közben fotóztuk le)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában