Fotópályázat

2022.01.13. 13:00

A fehér gólya ihlesse a fotókat!

Fotópályázatot hirdetett a Bodrog Egyesület, a határidő március 15-e.

HE

Forrás: Bodrog Egyesület archívuma

„Fehér gólya, ahogy én láttam”. Ez a címe annak a fotópályázatnak, melyet a bodrogolaszi székhelyű Bodrog Egyesület hirdetett meg. Az egyesület egy Tokaj-Hegyalja térségében természetvédelmi és közösségi programok szervezésével foglalkozó civil szervezet. 

 

A beküldési határidő március 15-e, és saját felvétellel vagy annak átdolgozásával bárki pályázhat, függetlenül nemzetiségétől, korától vagy lakhelyétől. A pályázatra személyenként legfeljebb két fotó küldhető be. 

 

A pályázatról Molnár Antaltól, a hajdúböszörményi Zöld Kör egyesület munkatársától tudtunk meg többet. Jelezte, a Bodrog Egyesület a Zöld Kör társszervezete. A fotópályázat ötlete tulajdonképpen a Bodrog Egyesület elnökéé, Lengyel Istváné, azonban ő jelenleg külföldön van.
 

Védeni kell őket 
 

– Bodrogkeresztúron, a volt zsinagóga épületében hamarosan megnyílik a Gólyavédelmi Központ, mely egy szlovák–magyar határon átnyúló projekt keretében készül. A fő pályázó egy szlovák, madárvédelemmel foglalkozó egyesület, a magyar partner pedig a Zöld Kör. A központ átadóünnepségét idén májusra vagy júniusra tervezik. A megnyitóünnepség része lesz a fehér gólyákról készült fotókból összeállított kiállítás is. Azért pont Bodrogkeresztúr, mert Északkelet-Magyarországon itt fészkel a legtöbb fehérgólya-pár, közel harminc – sorolta Molnár Antal. 

 

Hozzátette: a fotókat az egész országból várják. Szakmai zsűri választja majd ki a legjobban sikerült 30-40 képet, melyek szerepelhetnek a kiállításon. – A pályázat legfőbb célja a természetvédelem. Bár a gólyák keresik az ember közelségét, de sajnos, mint megannyi fajnak, a fehér gólyának is csökken a száma – hívta fel a figyelmet a természetvédő. 

 

Megtudtuk azt is, hogy a szakmai zsűri tagjai között szerepel ornitológus, természetvédő, környezeti nevelésben jártas pedagógus, természetfotós és képzőművész. A bírálat eredményéről minden pályázót írásban értesítenek. A pályázat fődíja egy 100 ezer forint értékű vásárlási utalvány.
 

(A borítóképen: A felvétel Bodrogkeresztúron, a leendő Gólyavédelmi Központnak helyet adó településen készült)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában