Szilveszter

2021.12.31. 13:00

Városi bulik csak elvétve

Sátoraljaújhelyen lesz közös szilveszter, máshol lemondták a bulit.

HE

Fotó: Karnok Csaba

Úgy tűnik, az idén a fergeteges, városi szilveszteri bulikat csak kevés település vállalta be. Annak ellenére, hogy a kormány csak az 500 fő feletti rendezvények esetében írta elő a védettségi igazolványt. A koronavírus-járvány miatt azonban a legtöbb polgármester inkább óvatos. 

 

Több megyénkbeli város honlapját is átböngésztük, de csak Sátoraljaújhely oldalán találtunk meghívót városi, szilveszteri programokra. Itt pénteken este 10 órától különböző koncerteken szórakozhatnak az emberek a Rendezvénytéren. Éjfél előtt 10 perccel Szamosvölgyi Péter polgármester mond köszöntőt, éjfélkor tűzijáték ragyogja be az eget, utána pedig kezdődhet a zene és az önfeledt tánc. 

 

Miskolcon hagyománya van a Szent István téri óévbúcsúztatónak, de az idén is, csakúgy, mint tavaly, a járvány miatt a nagyszabású buli elmarad. Az önkormányzat arra kérte a miskolciakat, hogy az elmaradó tömegrendezvények helyett lehetőleg kisebb létszámú, bensőségesebb közösségekben ünnepeljék az újévet. 

 

Nagy, városi szilveszteri buli Tiszaújvárosban sem lesz, bár a településen ennek nincs is hagyománya, tudtuk meg Fülöp György polgármestertől. Mint mondta, kisebb létszámú, magánkezdeményezésű mulatságok lesznek a művelődési házban és egyéb helyeken, de a járvány miatt a főtéren nem tartanak hasonlót. 

 

– Bár korábban gondolkoztunk ilyen rendezvényen, de gyakorlatilag, amióta polgármester vagyok, a mindennapokra rányomja a bélyegét a járvány – jegyezte meg a város vezetője.
 

Idejében szóltak 
 

Kazincbarcikán azonban a pandémia előtt óévbúcsúztató tűzijáték és utcabál várta a város lakóit, tudtuk meg Klimon István alpolgármestertől. Ebben az évben azonban a város vezetése már ősszel lemondta az összes olyan rendezvényt, amelyet az önkormányzat intézményei vagy cégei szerveztek volna. 

 

– Kisebb, zárt körű szilveszteri bulik biztosan lesznek, de a tapasztalatok szerint a Kazincbarcikán élők figyelembe veszik az önkormányzat intelmeit, és kerülik a zsúfoltságot, a nagy létszámú rendezvényeket – fogalmazott az alpolgármester. Encsen december elején még gondolkoztak a város vezetői szilveszteri programok szervezésén, de aztán úgy döntöttek, hogy inkább a karácsony előtti, adventi hétvégék legyenek színesek és emlékezetesek, mondta lapunknak Mikola Gergely, az abaúji város polgármestere. 

 

Jövőre azonban szeretnék bővíteni az év végi programok sorát, és szilveszteri mulatsággal kiegészíteni az idei eseményeket. 

 

– Encsen egyébként korábban nem volt hagyománya se az adventi programoknak, se a szilveszteri bulinak. Jövőre, ha a járványhelyzet engedi, akkor az utóbbit is betervezzük – tette hozzá a polgármester. 

 

Városi szilveszter Tokajban sem lesz, viszont az újévet különleges koncerttel köszöntik. Január 1-jén a Paulay Ede Színházban Csík János és a Mezzo zenekar lép fel a sajátos hangulatú koncerten. 
 

(A borítóképen: Kevesebb lesz a tűzijáték)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában