Zenés műsor

2021.12.26. 21:00

Ünnepi műsor családi kivitelben az időseknek

Évek óta zenével köszöntik az időseket, de a pandémia miatt tavaly és idén is elmaradt a személyes találkozás.

NHK

Forrás: Olvasónk küldte

Úgy döntött a család, hogy videóra veszi a zenés a műsort, és levetíti az idősotthonokban élőknek és a nappali ellátásban részt vevőknek. Tiszta szívvel, szeretettel készült a videó, amely családi és baráti összefogással valósult meg – mondta Szabó Piroska. Az édesanya hozzátette: azt szerették volna, ha idén sem marad el a köszöntés, amely náluk már hagyomány.
 

Mindenkinek jutott szerep 
 

Piroska Nyékládházán az Ezüstfenyő Gondozócentrum idősek otthonában dolgozik már 15 éve. A lánya, Dorina és barátai már nyolcadik éve rendszeresen járnak énekelni a lakókhoz, és minden karácsonykor ők adnak műsort – tudtuk meg. Tavaly év végén, a lezáráskor találták ki először, hogy felveszik az előadást, és levetítik az időseknek. Ebben az évben is így történt. A videóban szereplő énekesek – Kerekes Dorina Petra, aki 13 éves és Szert Krisztián, aki 12 éves – mindketten a Zenita Alapítvány fiatal tehetségei, onnan ismerik egymást – emelte ki az édesanya. A másik szereplő kislány Kiss Ildikó, aki Dorina egyik barátnője. A felvételen szereplő Mikulás pedig Emri Csaba, Piroska párja. 

 

A videó megvágásáért, technikai részéért Dorina bátyja, Kerekes Krisztofer volt felelős. Először rögzítette az énekhangot, utána pedig mozgófelvételeket készítettek a hanghoz különböző helyszíneken, Nyékládháza, Sajópetri, Miskolc karácsonyi fényeivel. Így készült el egy szép, félórás karácsonyi előadás – mondta Piroska. A nyékládházi Furmann Imre Művelődési Ház biztosította számukra a projektort és egy vetítővásznat, így volt lehetőségük megmutatni az időseknek idén is a műsorukat. December 15-én az Ezüstfenyő Gondozócentrum lakóit, december 16-án a Viola Időskorúak Otthona lakóit, majd 17- én a Nyékládházi Gondozási Központ időseit ajándékozták meg a fiatal tehetségek előadásával.
 

(A borítóképen: Az idősotthonokban vetítették le az előadást)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában