Advent

2021.12.06. 19:01

Szerényre sikeredett az évzáró régiségvásár

A miskolci Városház téren álló adventi villamost sokan megcsodálták.

Fotó: Ádám János

Talán a néhány centis hó vagy a hideg időjárás riasztotta el az árusokat és a vásárlókat, de a vasárnapi régiségvásár nem a megszokott érdeklődés mellett zajlott.

 

Az árusok közül főleg azok pakoltak ki, akik valamilyen asztalra vagy standra tudták elhelyezni portékáikat, a latyakos járda ezúttal nem volt erre alkalmas. Pedig a karácsony előtti régiségvásár mindig közkedvelt, hiszen sokan ilyenkor szerzik be a karácsonyi ajándékokat

 

Sokan voltak villamosnézőben

 

Nagy sikere volt azonban az adventi villamosnak, ami a vásár idején a Városház téri villamosmegállóban állt reggel 7-től délután 3 óráig. Ez alkalommal jegy és bérlet nélkül is meg lehetett tekinteni az ünnepi szerelvényt. Egyszerre azonban csak korlátozott létszámban szállhattak fel rá az érdeklődők. Ottjártunkkor jelentős sor állt a villamos mellett, mindannyian az ünnepi járatra voltak kíváncsiak. A várakozók maszkot viseltek, és a villamosra is csak így lehetett felszállni. Bárnai Istvánné az unokáit hozta el vidékről Miskolcra, kimondottan az adventi villamos miatt.

– A kislány unokámnak A szépség és a szörnyeteg mese a kedvence, úgyhogy neki különösen nagy élmény volt a mese szereplőit idéző villamos. Nagyon jó ötlet ez a szerelvény, igazi látványosság, és a sötét délutánokon egy kis fényt varázsol a főutcára – fogalmazott a nagymama.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában