advent

2021.12.03. 19:00

Sorban nyílnak a díszes ablakok Bekecsen

Negyedik éve várják a karácsonyt élő adventi kalendáriummal.

Balogh Csilla

Forrás: Olvasónktól

December első napjától naponta egy vagy több újonnan kivilágított, feldíszített ablak nyílik az adventi kalendárium mintájára, egészen szentestéig. A településen akkora sikere van az évről évre feldíszített ablakoknak, hogy egy napon több ablakban is kigyúlnak a fények.

Többen is jelentkeznek

– Pedig nehezen indult, hiszen ebben a községben négy évvel ezelőtt még teljesen ismeretlen volt ez a kezdeményezés. Én viszont hittem abban, hogy az ablakdíszítéssel erősíteni lehet a településen élők összetartozását, hiszen közösen teszünk azért valamit, hogy szebb legyen a karácsonyi készülődés időszaka, ezáltal több öröm költözhessen a szívünkbe. Nagyon jó érzés végigsétálni a településen, és látni a csodálatosan feldíszített ablakokat – mondta az Északnak Szemánné Nyíri Renáta.

A Bekecsi Általános Művelődési Központ közművelődési szakembere kiemelte: idén majdnem 40 család jelezte, hogy részt vesz az ablakdíszítésben, ezért 1-től 24-ig, minden számból többet készített. Jelentkezni már nem lehet, hiszen december 1-től „nyílnak ki” az ablakok, az első a Tűzoltó utcában. Kitért arra is, hogy közösségi oldalán mások által készített alkotások, inspiráló motívumok, ötletek, praktikák is találhatóak kedvcsinálóként a díszítéshez, hiszen, mint mondta, ebben az egész család részt vesz.

– A nők többnyire az egész kompozíció összhatásával, a férfiak a számokkal vagy a világító fényfüzér elhelyezésével, a gyerekek pedig a különböző motívumok kivágásával és színezésével foglalatoskodnak – fogalmazott.

(A borítóképen: Az egész család dolgozik az ablakok díszítésén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában