Zsaya

2021.12.27. 08:30

„Repülj madár”, karácsonyi hangulatban

A város ifjú tehetségeinek közreműködésével valósult meg a zenekar legújabb ünnepi klipje.

Nagy-Hankó Krisztina

Zsaya

Forrás: Olvasónktól

Az elsősorban népdalfeldolgozásairól ismert Zsaya együttes karácsonyra egy új dalpremierrel készült. 

 

„Tartalmas évet tudhatunk magunk mögött. Soksok dalpremier, nemzetközi koprodukciók, online és élő koncertek után régi álmunk vált valóra azzal, hogy egy teljes mértékben akusztikus megszólalásba csomagolt dallal jelentkezzünk. A Zsaya ebben az összetételben december 22-én ünnepli első születésnapját, és szerettük volna méltó módon fényessé tenni a fontos évfordulót” – mondta Farkas Péter zenekarvezető. 

 

Hozzátette: „Nagy örömünkre minden közreműködő zseniális partnerként állt az ötletünkhöz. Ezért szeretnénk köszönetünket és hálánkat kifejezni a Reményi Ede Kamarazenekarnak, a Fazekas Gyerekkórusnak, Balásné Molnár Ildikó kórusvezetőnek és minden közreműködő szólistának.”
 

Mindenki együtt 
 

A klip számukra az összefogás szimbóluma, az energiák összeadódása és kiteljesedése. Nosztalgikus íz is jellemzi, ugyanis a gyerekek angyali éneke a kórusmozgalom hangulatát idézi fel, amelynek annak idején Gulyás Sára énekesnő és a zenekar vezetője is aktív részese volt – tudtuk meg Farkas Pétertől. Nem is lehetett volna ehhez a produkcióhoz jobb helyszínt találni, mint a Zenepalota nagyterme, hiszen gyermekkorukban rengeteget léptek fel ott – folytatta. A régi iskola munkatársainak is köszönettel tartoznak azért, hogy lehetővé tették a forgatást. A klip forgatásának időzítése is szerencsés volt, mert éppen Miskolcon tartózkodik a jelenleg Abu-Dzabiban élő Bognár Lili, aki a Zsaya népdalénekesnője. Ő a repülőtérről egyenesen a stúdióba érkezett – emelte ki a zenekar vezetője. 

 

A „Repülj madár” című népdal karácsonyi hangulatú feldolgozásának premierje december 22-én volt a népszerű videómegosztó portálon, ahol minden érdeklődő megtekintheti.
 

Az új dalhoz a klipet a miskolci Zenepalota nagytermében forgatta sok résztvevővel a Zsaya együttes 
Fotó: Olvasónktól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában