Jótékonyság

2021.12.15. 17:30

Rászoruló családoknak gyűjtöttek a rendőrök

A Miskolci Rendőrkapitányság átadta a Zsófi-ReményVár Egyesület számára gyűjtött adományait.

Apagyi Beáta

Bigus Árpádné, Miskolczi István, Béresné Buczkó Viktória és Ináncsi Gergely

Fotó: Bujdos Tibor

A Zsófi-ReményVár Egyesület hátrányos helyzetben lévő gyermekes családok életminőségének javítását tűzte ki célul, az egyesület egész évben adományokat gyűjt a rászorulók részére. 

 

A Miskolci Rendőrkapitányság dolgozói úgy döntöttek, hogy hétfőn átadott felajánlásaikkal hozzájárulnak az egyesület céljainak megvalósulásához, hogy szebbé tegyék néhány család karácsonyát. 

 

– Nagy öröm számomra, hogy a Miskolci Rendőrkapitányság állománya nevében köszönthetem a jelenlévőket. Őszintén remélem, hogy a kapitányság kezdeményezésére létrejött felhívás hagyományteremtő jelleggel fog bírni, és azon leszünk, hogy a jövőben is meg tudjon ismétlődni – kezdte Miskolczi István alezredes, mb. kapitányságvezető. A Zsófi-ReményVár Egyesület részére összegyűlt adományokat inkább ajándékoknak nevezném, melyekhez a megyei kapitányságok is nagyban hozzájárultak – emelte ki. 

 

– Az ünnepek közeledtével természetesen mindenki egy kicsit átgondolja a saját életét, illetve mások nehézségeit is számba veszi, és rájön, valóban van olyan, akinek összeszorult szívvel kell arra gondolni, hogy mi is kerül az ünnepi asztalra, amit nem is biztos, hogy saját erőből elő tud teremteni. Ezért is nagyon fontos, hogy egy kicsit éljük át ezeket az élethelyzeteket és segítsünk is, ha tehetjük – tette hozzá végezetül. 

 

Bigus Árpádné, az egyesület alapítója a támogatottjaik nevében is hálás szívvel köszönte meg az adományokat, amelyeket ők is ajándékként kezelnek. Az általuk támogatott gyermekes családok betegséggel, szegénységgel, esetleg mindkettővel küzdenek nap mint nap. A legrászorultabb családoknak szeretnének segíteni, ahol a mindennapi életet megkeseríti a kilátástalanság. Az emberi rászorultság összetett, ezért úgy gondolják, hogy összetettnek és egyénre szólónak kell lennie a törődésnek is.

 

(A borítóképen: Hétfőn adták át az adományokat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában