Koncert

2021.12.29. 15:00

Miskolcra jön a 30Y-járat

Szerda este a Helynekem színpadán zenél a pécsi alternatív rockegyüttes.

PGY

Fotó: Karnok Csaba

Szerda, azaz ma este hallgatható meg Miskolcon a 30Y, a 2000-ben alapított négytagú pécsi alternatív rockegyüttes. Zenéjükre a Nirvana és a Red Hot Chili Peppers mellett egyértelműen nagy hatással volt a Rage Against the Machine, a Pearl Jam, a Muse, a Radiohead és a Blur, de kalandozó hangzásvilágukban felfedezhető a Queens of the Stone Age-től kezdve a The Doorson át a The Cardigansig szinte minden kísérletező hajlamú, ezredforduló környéki zenekar lenyomata. Ők maguk a 30Y sarokpontjának az 1990-es évek amerikai zenekarainak életérzését tartják. A zenekar több mint 10 éve meghatározó szereplője a hazai könnyűzenei klub- és fesztiváléletnek, évente nagyjából hetvenszer lép színpadra. 

 

Nevüket egy szombathelyi buszjárat jelzéséről vették kölcsön, egészen prózai okoktól hajtva: számmal kezdődik, így minden alfabetikus felsorolás élére kerül, nem jelent semmit, ezért bárkit megszólíthat, és bárkinek jelenthet bármit.
 

(A borítóképen: Színpadon a 30Y)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában