MÁSA

2021.12.26. 10:30

Mennyi ajándék, azt a Kutyafáját!

Az állatbarátok a MÁSA karácsonyfája alatt ajándékozhatják meg a menhely árva állatait.

Detzky Anna

Fotó: Bujdos Tibor

Hagyomány a Miskolci Állatsegítő Alapítványnál (MÁSA), hogy decemberben, karácsony előtt Kutyafáját állítanak a Sajószigeti utca 23. szám alatt található menhelyük elé. Ez lényegében négylábú védenceik karácsonyfája, amely alá bárki beteheti adományait idén szilveszterestig, aki kedveli az állatokat, vagy szívesen segítené a MÁSA munkáját. A fenyőt az egyedi, kézzel készített, kutyás-cicás díszekkel szokták felékesíteni jótevőik segítségével.


 

Tápot, tisztítószert várnak 
 

– Nagyon hálásak vagyunk érte, hogy minden évben rengeteg adomány érkezik ilyenkor az ünnepek előtt – mondta Horváth Rita menhelyvezető. – Kecskeméti és budapesti támogatóink is vannak, akik postával juttatják el ajándékaikat hozzánk. Mindennap több autó áll meg előttünk, és valamit letesznek a karácsonyfa alá. Bejelentkezni nem szükséges, az adományokat a nap végén biztonságba helyezzük. Leginkább jó minőségű, illetve junior és szenior száraz- és nedves tápokra, valamint a cicáknak alomra lenne szükségük. Emellett papírtörlőre, gumikesztyűre és fertőtlenítőszerekre: hipóra, Domestosra. A beteg állatoknak pedig Betadine, Neogranormon kenőcs és Neo-K9 tabletta jönne jól. Természetesen a karácsonyfadíszeknek is örülünk, mivel adományozóink segítségével szeretnénk feldíszíteni a fát. Ezek között egyedi készítésű alkotások is szerepelnek. Például valaki saját kutyájáról készült fotóból csinált nekünk díszt, más pedig apró festett figurákkal lepett meg minket. Azt szoktuk kérni, hogy, amikor megérkeznek, tegyék fel a fenyőfára ezeket, és fényképezkedjenek le előtte az ajándékaikkal, majd küldjék el nekünk. Mi a képet az ünnepek elteltével kiposztoljuk a közösségi oldalunkra, hogy mindenki láthassa, milyen sokan gondolnak az árva állatkákra.

 

(A borítóképen: Szilveszterestig várják az adományokat a Kutyafája alá a Sajószigeti utcában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában