„Ősök – Bányász Hősök”

2021.12.08. 08:30

Megyaszón talált gazdára az egyik „bányászbicikli”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Nemzeti Levéltár diákok számára hirdetett pályázatot abból a meggondolásból, hogy ráirányítsa a figyelmet a bányászat hagyományainak felfedezésére, ápolására, illetve a családfakutatás sokszor időigényes, de érdekes, nem egy esetben meglepő eredményeket produkáló tevékenységére.

Fotó: Serfőző László

A tanulók csoportosan, vagy egyénileg vehettek részt az „Ősök – Bányász Hősök” elnevezésű megmérettetésen, amelynek egyik nyertese a Megyaszón élő Tarr Rebeka lett. Az általános iskolás kislány az elmúlt hétvégén, Koncz Zsófia országgyűlési képviselőtől és Hajdú Istvánné településvezetőtől vette át azt a kerékpárt, amelyből ötven darabot továbbítottak a szervezők az ország számos helyére és amely „bányászbicikli” néven vált ismertté a községben.

 

A polgármester asszony külön ajándékcsomaggal lepte meg a diáklányt Szent Borbálának, a bányászok védőszentjének napján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában