Adomány

2021.12.30. 16:00

Két beteg gyermeknek nyújtanak segítséget

A karácsonyi ünnepek közeledtével az Európai Borlovagrend Gömöri Régiójának tagjai újfent adományoztak.

ME

Ebben az esztendőben a tagok két olyan személyt választottak ki, akiknek a gyermekei betegek, hosszú orvosi kezelésre szorulnak.
 

Jó helyre kerül 
 

Az előző években egy defibrillátort vásároltak a humán szolgáltatónak, majd egy ózongenerátorral segítették a koronavírussal szembeni fertőtlenítési munkát a putnoki közintézményekben. Emellett a szociális otthonba mosó- és szárítógép került, és többször nyújtottak át pénzadományt olyan embereknek, akiknek a gyógykezelését szolgálta a borlovagok felajánlása. Ez is bizonyítja, hogy egy lovagrend nem csupán azért jön létre, hogy a tagok a borászatban legyenek jártasak, hanem a karitatív tevékenységből is kiveszik a részüket. 

 

Egy tizenkét éves kislány szívátültetésre vár, aminek a költségeihez ezúttal a gömöri régió tagjai is jelentősen hozzájárulnak. Ugyanakkor egy másik gyermek gyógykezelését is segítik, neki a fejlesztése nem Putnokon történik, így az utazási költségekhez is igyekeznek hozzájárulni. Horkay Maja részére 240 ezer forint anyagi felajánlás érkezett, valamint önkormányzati cégek és vállalkozók további adományokkal segítik a beteg gyermek gyógyulását. 

 

– Magam is azt vallom, hogy jobb adni, mint kapni – hangsúlyozta az eseményen Negrutz Ágoston borlovag. – December 22-én délelőtt pontosan 10-kor az adományozás nemcsak nálunk, hanem Európa szerte számtalan helyen megtörtént. Mi most két beteg gyermek kezelését igyekeztünk segíteni. A kislány műtétje után steril szobára lesz szükség, amit így meg tudunk valósítani, a fiú gyógykezelése kapcsán pedig elsősorban az utazási költségekhez tudunk hozzájárulni – hangsúlyozta a borlovag.
 

(A borítóképen: Adományoztak a borlovagok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában