Egészség

2021.12.19. 15:00

Későn kezdünk hozzá

Meglepő dolog derült ki a tudatos táplálkozásról.

ÉM

A tudatosság, ha valaki odafigyel arra, mit és mennyit eszik, összefügg ugyan az elhízás mértékével, csakhogy éppen fordítva, mint várnánk. Pont azok körében magasabb az elhízottak és a túlsúlyosak aránya, akik tudatosan táplálkoznak, míg akik egyáltalán nem törődnek azzal, hogy mit és mennyit esznek, azok között a legmagasabb a normál és sovány testalkatúak aránya – derül ki a PeakShop.hu reprezentatív testsúlykutatásából. 

 

Akik nem figyelnek oda az étkezésre, azok között 7 százalék a sovány és 46 százalék a normál testalkatúak aránya, valamint 47 százalék a túlsúlyosak és elhízottak együttes aránya. Ezzel szemben, akik alapvetően odafigyelnek az étkezésre, azok 2,5 százaléka sovány, 40,5 százaléka normál testalkatú, míg 57 százaléka túlsúlyos és elhízott. A különbség szembetűnő és meglepő.

 

 „Úgy tűnik, hogy utólagosan és nem megelőzésképpen figyel oda a többség az étkezésére. Akkor kezdünk tudatosan táplálkozni, amikor már kialakult a túlsúly” – állapítja meg Mező Mónika, a PeakShop.hu étrendkiegészítő-szakértője. Hozzátette: valamit nagyon nem csinálunk jól, amit az is bizonyít, hogy a magyar felnőttlakosság 62 százaléka túlsúlyos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában