díjazás

2021.12.04. 19:30

„Jó valakihez tartozni”

Állami gondoskodásban nevelkedő diákok kiváló teljesítményét ismerték el.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Legjobb tanulóit díjazta a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató csütörtökön Miskolcon. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 24 diák nyerte el a Kiválósági díjat, mely 15–50 ezer forintig terjedő egyszeri pénzjutalommal és ajándékcsomaggal járt. A csütörtöki ünnepségre betegség miatt nem tudott minden diák eljönni, de aki ott volt, családias, meghitt rendezvényen vehetett részt nevelőszüleivel együtt.

– Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy a gondjainkra bízott gyermekek teljesítményét értékeljük, elismerjük, ezáltal ösztönözzük őket a jobb eredmény elérésére – fogalmazott köszöntőjében Ádám Lászlóné, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató területi igazgatóhelyettese. – Ebből a célból hoztuk létre a Kiválósági díj pályázatot, mely jelenleg a tanulás terén elért eredményeket ismerte el. Azonban a szolgáltató tervei között szerepel, hogy a díjat kiterjeszti más területekre is, mint például a sport, a művészetek vagy a közösségi munka – sorolta az igazgatóhelyettes.

Hozzátette: köszöni a nevelőszülők és családjuk áldozatos munkáját. Azt, hogy befogadták és elfogadták az állami gondoskodásba került gyermekeket, akiket folyamatosan fejlesztenek, hogy végül a felnőtt életre felkészített, erős és boldog nagykorúakat bocsássanak útra.

– Tudnotok kell, hogy sosem hagyunk benneteket magatokra. A Szent Ágota Szolgáltató nevelőszülei és szakmai csapata felelősséget vállalt annak érdekében, hogy a legjobb tudásunkkal és szeretetünkkel segítsünk, támogassunk az életutatokon – zárta köszöntőjét Ádám Lászlóné.

Egyetemre készül

A meghívott gyermekek műsort is adtak, majd volt alkalom egy kis beszélgetésre a díjazottakkal.

Farkas Róbert már érettségire készül, az Ózdi SZC Bródy Imre Technikumába jár, informatikát tanul.

– A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen szeretnék továbbtanulni, az államtudományok és a közigazgatás érdekel. A tanulás jól megy, a történelmet, a magyart és a matematikát szeretem a legjobban. Van segítségem, hogy minél jobban felkészüljek az érettségire. Járok egy budapesti iskolába felkészítőre, és egy alapítvány is segít ebben – sorolta Róbert.

Úgy fogalmazott: a Kiválósági díj sokat jelent neki, mert jó érzés tartozni valamihez, valakihez. Az elismerés arra ösztönzi, hogy még szorgalmasabban tanuljon és elérje a céljait, hiszen jegyző szeretne lenni. A díjjal járó pénzt jogosítványa megszerzésére költi majd.

Robi azt is elmesélte, hogy Ózdon él a nevelőszüleivel és a húgával. A bátyja már egyetemista, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen tanul, és van három mostohatestvérük is, de ők már felnőttek, elköltöztek a családi házból.

– Nagyon jó a családi közösségünk – jegyezte meg végül Róbert.

(A borítóképen: Csoportképen a legjobb tanulók, őket díjazták a csütörtöki rendezvényen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában