Adomány

2021.12.21. 18:00

Így sikerült az idei jótékonysági ruha- és játékgyűjtés Mezőkeresztesen

A 2020-as évhez hasonlóan, ebben az évben is megrendezésre került az adománygyűjtés a dél-borsodi településen. A gyűjtés menetéről és eredményeiről kérdeztük az egyik szervezőt, Medveczkiné Tóth Katalint.

Himer Edina

Forrás: Együtt a gyermekeinkért/Facebook

Tavaly lezajlott egy hasonló kezdeményezés. Annak sikerességéből adódott az ötlet, hogy idén is megszervezzék a jótékonysági ruha- és játékgyűjtést Mezőkeresztesen?

 

Igen, szerencsére tavaly sok adakozó csatlakozott a gyűjtéshez, ami miatt azt éreztük, hogy az idei év sem maradhat ki. Valamint az is sokat számított, hogy tavaly a családok örömmel vették a segítséget, így láttuk, hogy van adakozó és befogadó oldal is, tehát csak segítenünk kell a két oldal „találkozását”.

 

Hogyan zajlott a szervezés: hányan és kik szervezték?

 

A szervezésben hárman vettünk részt, segítségemre volt a helyi általános iskola két dolgozója, akik már évek óta segítették ruhaneművel a rászoruló gyermekeket, csak nem feltétlenül ilyen mennyiségben. Illetve gyűjtési pontként csatlakozott a Tahy Olga Városi Könyvtár is, a kiosztásban pedig a helyi védőnők is besegítettek.

 

Hogy sikerült az akció?

 

Eredményesen zárult. Az idei évben játékgyűjtéssel is kiegészítettük, sok szép játékot sikerült összegyűjtenünk. A plüssök egy részét a Megyei Kórháznak továbbítottuk, támogatva ezzel az ő akciójukat is.

A téli ruhák is szép számmal összegyűltek. Meleg kabátok, téli csizmák, pulóverek.

 

A településen élők közül sokan részt vettek a gyűjtésben?

 

Szerencsére sok helyi adakozó volt, illetve az iskola és a könyvtár dolgozói is nagy segítségünkre voltak a gyűjtés során. Volt olyan tanuló is, aki átválogatta kinőtt, megunt ruháit, és szülői közreműködéssel hozta be hozzánk.

 

Mezőkeresztesen túli város(okból)/falva(kból) is érkeztek felajánlások?

 

A közösségi médiának köszönhetően messze ment a híre a gyűjtésnek, így igen, a környező településekről és városokból is kaptunk adományokat.

 

Teljesült a cél, amit kitűztek maguk elé a megszervezéskor?

 

A cél teljesült, hiszen sok családnak segítettünk ezzel. Viszontlátjuk olykor a gyerekeken a sapkákat, kabátokat. Jó érzés látni, főleg a hidegebb időben, hogy segíthettünk.

 

Szeretnék, ha hagyományossá válna ez a kezdeményezésük?

 

Szeretnénk hagyományt teremteni ezzel, mert mindig akad olyan család, aki örömmel fogadja az adományokat, és amíg ez így van, addig mi szívesen segítünk, szervezünk, gyűjtünk.

 

Terveznek hasonló akciókat a jövőben?

 

A téli időszakot megelőzően biztosan.

 

Sikerült átadni az adományokat?

 

Igen, a gyűjtést követő héten minden adomány kiosztásra került.

 

Mi alapján választották ki a támogatottakat? (Ha választották. Ha nem, akkor ez hogyan történt.)

 

A helyi iskola gyermekvédelmi dolgozójával, illetve a védőnőkkel való egyeztetés alapján választottuk ki a támogatottakat.

 

Hogy fogadták az érintettek?

 

Minden adomány nagyon jó helyre került, ahol szívesen és örömmel fogadták a felajánlásokat. Sok mosolyt és boldog szempárt kaptunk a munkánkért cserébe.

Hálásak vagyunk mindazoknak, akik részt vettek benne az adományukkal vagy a munkájukkal. Köszönjük mindenkinek!

 – Medveczkiné Tóth Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában