Adomány

2021.12.05. 17:30

„Hű, milyen sok csoki!”

Nagy volt az öröm, amikor beállítottunk az oviba a nagy doboz csokival.

Hegyi Erika

Fotó: Ádám János

Biztos, hogy óriási puttonnyal érkezik hétfőn a Mikulás a MIÓVI Nyitnikék Tagóvodájába, hiszen egy nagy doboz csokoládét vittünk el az intézménynek pénteken. Az Észak-Magyarország hetek óta gyűjti az édességeket, hogy olvasói segítségével örömet szerezzen az intézmény kis növendékeinek. Régi segítőjük, Kovács Gáborné Ilonka gyermekruhákat és játékokat is hozott, amire szintén nagy szükségük van a gyerekeknek.

– Hű, milyen sok csoki! Én a mogyorósat szeretem! Én pedig a Mikulás-figurát – kiabálták egymás szavába vágva a gyerekek, miután kinyitották a jókora dobozt.

Elárultuk nekik, hogy nálunk már járt a Mikulás, és a jóságos nagyszakállú azt mondta nekünk, hogy vigyük el az ajándékokat az oviba, hiszen ott nagyon sok jó gyereket találunk.

Kiderült, a kicsik már sok mindent hallottak a Mikulásról.

– Én tudom a Mikulás legendáját is! – lelkesedett Jeremi Maja Zselyke. – Egyszer egy bácsi mindenki házához odatette az aranyat, aztán gyorsan, csendben elszaladt, hogy ne hallják meg. Ezt az óvó néni mesélte – magyarázta a kislány. – Szeretem a Mikulást, mert megdicséri a jó gyerekeket, és hoz nekik csomagot. Nekem tavaly is hozott, volt benne mogyoró és dió is. De a Mikulás csak azokat a gyerekeket szereti, akik nem rosszalkodnak. A jó gyerekek nem bántják egymást, hanem szépen játszanak. Én is így szoktam – hívta fel a figyelmünket Zselyke.

Azt is megtudtuk tőle, hogy a Mikulásnak a törpék és a manócskák segítenek a sok ajándék és csomag elkészítésében. A háza pedig gyönyörű, belül fehér, kívül pedig matricákkal díszítette föl. A gyerekekhez szánnal repül, melyeket rénszarvasok húznak. Ha nincs hó, akkor egy kicsit lassabban haladnak.

Távcsővel

Rácz Armandó mindehhez azt tette hozzá, hogy a Mikulás az ügyes gyerekeket is szereti.

– Én is ügyes vagyok, szépen rajzolok és játszom a barátaimmal. Verekedni nem szoktam. Ha öreg leszek, szeretnék én is Mikulás lenni – jelentette ki Armandó.

Elmesélte azt is, hogy a Mikulás nyáron sem unatkozik. Olyankor ül a székében, és távcsövével nézi, hogy melyik gyerek hogyan viselkedik. Utána eldönti, hogy télen kinek mit vigyen.

„Valamelyik nap lerajzoltam a Mikulást, az óvó néni ki is tette” – Kis Inez

Kis Inez is nagyon örült, hogy a Mikulás sok-sok ajándékot küldött nekik.

– A Mikulás jó. Már öreg, ezért szemüvege is van, fehér szakálla meg bajusza. Kicsit pocakos, de a varázsos távcsövével jól látja, hogy ki volt jó és rossz. Van egy naplója is, amibe beírta a gyerekek nevét. Valamelyik nap lerajzoltam a Mikulást, az óvó néni ki is tette. Szeretném, ha csoki lenne a Mikulás-csomagomban. Mogyorós! – árulta el kívánságát a kislány.

A Nyitnikék Óvodába hétfőn érkezik a jóságos nagyszakállú, akkor adja oda olvasók ajándékait is a gyerekeknek.

(A borítóképen: Olvasóink segítségével egy nagy doboz csokoládét tudtunk vinni az óvodába)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában