kezdeményezés

2021.12.03. 18:00

Hagyj el egy mikuláscsomagot!

Megyénkben is hódít az országos kezdeményezés. Sokan szeretnének ismeretlenül is örömet szerezni.

Hegyi Erika

20201202 Győr Kretlerné Kékesi Veronika műkörmös mester és szakoktató mikulás-csomagokat, ajándékokat helyez el a városban. Képen: Mikuláscsomag Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Forrás: MW

Fotó: Huszár Gábor

Hazánkban 2018-ban indult az a kezdeményezés, ami egymás megajándékozására buzdít Mikulás napján. Az akció címe, „Hagyj el egy mikuláscsomagot!” Ebben az évben egyre több megyénkbeli település is csatlakozott az országos kezdeményezéshez.

A Miskolcon láttam közösségi oldalon a napokban jelent meg idén is a felhívás. A lényeg az, hogy december 6-án hagyjunk el egy mikuláscsomagot, játékot, könyvet a parkban, egy padon, buszon vagy vonaton, orvosi váróban, a hivatali folyosó ablakpárkányán, az oviban, a suliban, a bolt mellett, a játszótéren. Bárhol, ahol sokszor megfordulunk, ahol sok ember jár és ahol megtalálhatják a meglepetést.

A csomagra egy rövid üzenetet kell írni: „Én egy elhagyott csomag vagyok. Azért hagytak el, hogy szebbé tegyem a napodat. Vigyél haza!”

Tehát itt a lehetőség, hogy bárki mosolyt csaljon egy ismeretlen ember vagy gyermek arcára. Aki elhagy egy csomagot, szebbé teheti egyik embertársa napját.

Adni öröm

A közösségi oldalon sokan kommenteltek a felhíváshoz. A legtöbben nagyon jó ötletnek tartják, mert „adni, örömet szerezni másnak önmagában is öröm”. Többen már azt is tudatták, hogy csatlakoznak az akcióhoz. Vannak persze kételkedők is. Felvetik, hogy a mostani vírushelyzetben nem a legjobb ötlet ott hagyni valahol egy csomagot, mert mi van, ha azzal fertőzünk meg másokat. A kommentelők egy része ezt nem tartja reálisnak, hiszen, mint írják, a koronavírus mindenütt ott van. Akad, aki sokkal jobb ötletnek tartja, ha rászoruló gyerekeknek, családoknak szervez valaki gyűjtést, mert akkor biztos, hogy oda kerül az adomány, ahol a legnagyobb szükség van rá. Meg is jelent a posztok között egy újabb felhívás, mely arról szól, hogy ruhákat és játékokat gyűjtenek a martinkertvárosi, rászoruló családoknak. Az adományokat a város több pontján és több időpontban lehet leadni. A mikuláscsomagos akcióhoz is szívesen csatlakoztak a kommentelők.

(A borítóképen: Szebbé teszi a napot a mikulásajándék)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában